Zevenklapper voor de dames van Mulier

Na vorige week helaas 0 – 1 te hebben verloren, kwam deze week SC Joure op bezoek.

Er was een selectie van 13 dames: Amerins, Anke, Atsje, Demi, Femke, Jessica, Johanna, Jokelien, Lysbeth, Sanne, Simone en Susan. Omdat het wat krap was, kwam “de stier van Mulier”, Ineke Giliam, ons versterken.

Om 12 uur werd er, onder de leiding van Doeke Schippers, afgetrapt. Zoals meestal het geval, moesten de dames van Mulier even op gang komen. Even de juiste plek zoeken en de tegenstander een beetje af tasten. Na zo’n 10 minuten was de organisatie op orde en werd er aardig gecombineerd wat leidde tot 2 kansen. Deze gingen er niet in. Maar in de 20ste minuut was het wel raak. Na een mooie steekpass op Demi kon die de bal voorzetten op Jessica die hem mooi bij de eerste bal in de goal schoot. 1-0 voor Mulier. Niet veel later kwam er weer een mooie pass tussendoor richting Demi. Op weg naar de goal waren er nog wat obstakels. Maar deze werden vakkundig omspeeld en de bal in de goal geschoten. Dit betekende een 2-0 voorsprong. Dat gaat goed!

En het werd nog beter! Na goed druk zetten op de helft van Joure werd de bal onderschept en belandt in de voeten bij Lysbeth. Die weet daar wel raad mee, en schiet hem keihard in het netje. En dus een 3-0 tussenstand. En vlak voor rust wordt het ook nog 4-0. Met een mooie pass tussendoor werd Demi op pad gestuurd richting de goal van Joure. Oog in oog met de keepster schoot ze hem beheerst in het linkerhoekje. Omdat onze verdediging goed te plek staat, worden de speldenprikjes van Joure keer op keer onschadelijk gemaakt. En dus wordt er gerust met een 4-0 tussenstand.

Na de rust gaat Mulier verder met leuk voetballen waardoor er nog drie goals zullen vallen. Na goed druk zetten op de verdediging werd de bal door Joure verspeeld waardoor die in de voeten van Sanne terecht kwam. Deze kon alleen op de goal af en schoot de bal over de keeper in de goal. Na 5 minuten was het weer raak. Demi wist opnieuw het netje te vinden. De laatste goal werd gemaakt door Simone. Door goed door te zetten kon ook zij alleen op de goal af. Het schot was zo hard dat de keeper de bal niet tegen kon houden. Ze kon het wat af blokken maar niet genoeg om de goal te voorkomen. Na deze 7-0 kakte het voetballen wat in en sloeg de vermoeidheid toe. Het laatste half uur wordt er dan ook weinig gecreëerd en kwam er wat meer druk op de verdediging te liggen. Echter kwamen er geen dikke kansen voor Joure en werd de overwinning binnen gehaald.

Volgende week staat de uit wedstrijd tegen HJSC op het programma. Hopelijk wordt er dan weer een overwinning geboekt.