Weer volop jeugdactiviteiten op zaterdag

Nadat vorige week de JO11, JO14, MO15 en de JO17 al voetbalactiviteiten op zaterdag hadden ( aangezien zij al gestart waren met de trainingen) was nu ook naast deze teams de jongste jeugd aan de beurt. De komende zaterdagen zal de jeugdcommissie proberen steeds een nieuwe voetbalactiviteit te doen. Hiermee proberen we er wat variatie in te krijgen. Om hierop al in te spelen heeft de voetbalvereniging van een gedeelte van de Pro Win donatie 2 voetvolleynetten aangeschaft.

De JO8, JO9 en JO10 maakten nog geen gebruik van het voetvolleynet, maar werden in twee groepen verdeeld en konden ouderwets blokkie-voetballen. Sommigen eerst wat afwachtend, want ja het blokje moest verdedigd worden. Daarna kwamen de jongens en meiden wat meer in actie er werd er fel gestreden. De afvallers kwamen in een 2e veld en daarna in een 3e veldje. Hiermee kon iedereen blijven voetballen. Er werd afgesloten met een partijvorm.

De JO11 en JO12 moesten vol aan de bak. Hier werd een 1 tegen 1 toernooi gespeeld. Dat het pittig was bleek al snel duidelijk. Na afloop en sommigen al wat eerder zat iedereen er flink doorheen. Er werd eerst gestreden om de meeste winstpunten bij je team. Daarna werden er nog 3 poules gespeeld, waaronder een finalepoule. In de deze poule speelden Durk Pieter, Thomas R., Sem, Allard, Jorn en Esmee om de dagwinst. Uiteindelijk wisten Esmee en Sem gelijk te eindigen in de verliezerspoule en werd Allard winnaar na een spannende finale tegen Jorn en een gelijkspel tegen Thomas R.

Tot slot hadden de JO14 en de JO17 de primeur om gebruik te maken van de nieuwe voetvolleynetten. Er werd eerst 3 tegen 3 of 4 tegen 4 voetvolley gespeeld. Hier komt natuurlijk een stukje techniek bij kijken wat voor de één wat gemakkelijker is dan de andere. Uiteindelijk komen er tot veel plezier altijd kolderieke situaties voor, maar natuurlijk ook mooie technische hoogstandjes. De JO14 sloot daarna af met 7 tegen 7 op een groot voetvolleyveld. De JO17 sloot af met een grote partij.

De gehele Mulier jeugd kon zich weer heerlijk uitleven. Het weer en de opkomst was top! We hopen dat dit de komende zaterdagen ook weer top zal zijn. Tot de volgende zaterdag!

De jeugdcommissie

er zijn geen afbeeldingen gevonden