Weer verlies voor de dames van ‘Muljee’ tegen runner-up Beetgum

Terwijl de derby Mulier 1 – Arum 1 op het punt van beginnen stond op de grasmat in Witmarsum, maakten de dames van ‘Muljee’ zich op om een potje te voetballen tegen de ploeg die inmiddels op plek 2 staat in de ranglijst, v.v. Beetgum. Rond 13 uur vertrokken de dames in de kou met coach Geert Sprik en vlagger Paul Jongstra richting Beetgum.

De dames wisten dat het moeilijk zou gaan worden gezien de eerdere resultaten van Beetgum, maar dat mocht de pret niet drukken en na een goede warming-up begonnen de dames aan de wedstrijd.

Selectie: Femke, Martha, Atsje, Amerins, Selma, Froukje, Sanne, Ester, Lysbeth, Merle, Daphne, Johanna en Anna.

De eerste helft kwam Mulier niet echt aan voetballen toe en was het vooral een kwestie van verdedigen en zorgen dat de bal niet in het doel terechtkwam. Mulier heeft de eerste helft hooguit 1 à 2 goede kansen gehad. Beetgum daarentegen had kansen zat en kreeg meer dan genoeg corners, waar goals uit konden vallen. Maar doordat Beetgum niet naar eigen kunnen voetbalde, keeper Femke er scherp bij was en de degelijke verdediging van Mulier ook een aantal schoten op doel tegenhield, wist Beetgum niet meer dan één doelpunt te maken. Zo gingen de dames van ‘Muljee’ met een 1-0 achterstand de rust in.

Na een bakkie thee, wat wel gewaardeerd werd vanwege de kou, en een paar tips van de coach kon Mulier er weer tegenaan. Een 1-0 achterstand is zo in te halen, maar dan moest er nu toch wel echt gevoetbald worden.

Helaas heeft de thee de dames van Beetgum ook goed gedaan en de 2-0 voorsprong voor Beetgum was dan ook een feit. Maar Mulier weet niet van opgeven en door een goede assist van Sanne op Ester en Ester die de keeper goed weet te omzeilen komt Mulier terug in de wedstrijd: 2-1.

Hierna ging het helaas niet meer beter en Beetgum wist er nog twee in te prikken en dus eindigt de wedstrijd in een 4-1 nederlaag, waarna de dames van Mulier alweer met 0 punten naar huis gingen. Gelukkig wisten de pepernoten van een Zwarte Piet en een goedgevulde kantine met muziek en drankjes in de thuishaven de dames weer op te vrolijken.

Volgende week nemen de dames het op tegen de hekkensluiter van de competitie, v.v. St.-Anna, en hopelijk weten ze deze wedstrijd wel te winnen, zou wel weer eens leuk zijn. De wedstrijd begint om 12.00 op de velden van Mulier en hopelijk zien we u daar om de dames aan te moedigen!

25 november 2018 svmulier Mulier VR1 No Comments