Wedstrijdverslag Mulier VR1 – SC Bolsward VR2

Zaterdagochtend was het weer zover: Ik werd eindelijk weer even verlost uit dat stinkende ballenhok. De vrouwen van Mulier moesten tegen de hekkensluiter van de competitie. Een paar weken geleden zou de uitwedstrijd al gespeeld moeten worden, maar toen Mulier aangekleed en wel aan de wedstrijd wilde beginnen, kwam de tegenstander niet opdagen. Heb ik dus voor niks opgepropt onder allerlei zware tassen in de auto gezeten…

Mulier was hierdoor extra gemotiveerd om de 3 punten binnen te slepen op het mooie kunstgras in Witmarsum. Ook wilde de coach heel graag 3 punten omdat hij in Bolsward woont en hij zich anders niet in Bolsward durfde te vertonen.

Genoeg geklets, over naar de wedstrijd!

Nadat ik al een aantal harde trappen heb moeten incasseren tijdens de warming up was het tijd om te beginnen. Ik was vandaag de eerste keuze en daarom legde de scheids mij om precies 11:30 op de stip. Bolsward trapte af en al gauw bleek dat het een spannende wedstrijd zou worden. Er werd goed met mij overgespeeld aan beide kanten. Af en toe kreeg ik een trap om de oren richting de goal. Kleine kansen kwamen van beide kanten. Vlak voor rust ontstond er een mooie aanval van achteruit . Ester van der Wal kreeg mij vlak voor de 16 meter voor de voeten. Ze schoot mij precies door alle verdedigers heen, zo het doel in! 1-0!

Vlak na de aftrap van Bolsward klonk het fluitsignaal. Rust. Even uitrusten met een bakje thee, helaas kreeg ik niks.

De 2e helft begon slordig. Het leek wel of ik in een flipperkast beland was. Ik ging heen en weer en soms belandde ik zelfs over de hekken van de grasmat.

Na ongeveer vijftig minuten scoorde Bolsward de 1-1. Er was dus weer werk aan de winkel.

Toen Bolsward op het punt stond mij de goal in te rossen, gooide Ester van der Wal nog net op tijd haar lichaam er voor. Auw! Ik belandde erg hard tegen haar ribbenkast, maar na een paar slokken water konden we gelukkig beide weer verder.

In de 70e minuut merkte ik dat de rust wat beter bewaard werd en daardoor kreeg Ester van der wal de bal op het middenveld. Na een lange dribbel besloot ze mij met een afstandschot zo in de goal van de tegenstander te schoppen. Dat lukte! 2-1!

Na de goal kreeg Mulier weer meer energie. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd creëerde de thuisploeg nog een grote kans, maar Sjoukje raakte de paal.

De dames van Bolsward werden wat geïrriteerd en begonnen de scheids te beledigen, maar daar probeerde Mulier zich niet te veel van aan te trekken.

In de 90e minuut kregen de vrouwen van Mulier nog een corner tegen.

Gelukkig kon de corner weggekopt worden door een van Mulier en na dat moment vond de scheids het genoeg! De tijd zat er op.

Het was een heerlijke dag voor Mulier ondanks dat ze er wat pijntjes aan over hebben gehouden. Na deze prachtige overwinning staan ze nu 3e in een competitie met 12 teams! Ik ben super trots op ze en ik hoop nog vaak hun wedstrijdbal te mogen zijn! Tot volgende week dames!

En oh ja, namens de Vrouwen wil ik graag Esther Brandsma bedanken dat ze weer even met ons mee wilde voetballen. Ook werd mij gevraagd de coach en de scheids hartelijk te bedanken.