Wedstrijd verslag Mulier JO15-1 – SC Bolsward JO15-4

Ik maak weleens chaotische taferelen mee op de weg als vrachtwagenchauffeur , maar zo chaotisch als vanmorgen in Bolsward, hadden we deze competitie nog niet eerder meegemaakt. We moesten intrappen langs de kant van het oude CAB , we begonnen een half uur later, want de leidster moest eerst nog even een scheids en grensrechter zoeken. Dan hadden we gelukkig een scheids , maar die bleek nog nooit te hebben gefloten en had zaalschoenen aan , maar gelukkig konden we beginnen en de ”bus” met mulier supporters waren ook op tijd . Binnen 5 minuten hadden we de buit al binnen Nick scoorde de 0-1 en de keeper van Bolsward had er vandaag geen zin in, maar daar had mulier geen boodschap aan dit was zo’n wedstrijd die je snel moet beslissen en met de punten naar huis gaan en geen blessures oplopen voor de topper van volgende week. Mulier combineerde erop los en gelukkig maar voor Bolsward dat niet elk schot erin ging, Chris wilde natuurlijk wel wat laten zien tegen zijn oude ploeggenoten , zijn moeder had dit team nog getraind, Chris maakte de 0-2 en de 0-3. Het ging allemaal heel gemakkelijk en Bolsward kwam er niet aan te pas, toen dacht Simon wat Chris kan dat kan ik ook, dus Simon maakte de 0-4 en de 0-5. In deze ploeg kunnen veel voetballers scoren en dat is voor de leider soms wel gemakkelijk, want Pierjan ging ook nadenken Chris en Simon maken er twee , dus dacht Pierjan ik mag niet achterblijven en scoorde de 0-6 en 0-7. Nick doet dat anders, hij had al een keer eerder kunnen scoren maar maakte vlak voor rust ook zijn 2e doelpunt 0-8. In de rust was het niet al veel beter , je red je reet maar hier sta een jerrycan met limonade en ga je gang. De 2e helft hadden we ook telefonisch kunnen afwerken , Bolsward een andere keeper en maar verdedigen zodat ze niet in de TELEGRAAF komen te staan met de ploeg met de meeste tegendoelpunten in een wedstrijd. Mulier wilde gelukkig nog wel door voetballen en het was Vincent die wat gelukkig de 0-9 binnenschoot, ook Thijs was binnen de lijnen gekomen en wilde ook graag op de topscoorderslijst komen en maakte de 10 vol 0-10. Een paar min later kreeg Mulier zowaar een strafschop en het was Simon Ulbe die graag ook een doelpunt wilde maken , maar hij schoot de bal precies op de keeper zijn voeten, jammer want dat was toch een gemiste kans voor Simon,  nu komt Sinterklaas misschien niet langs in de Menno Simonsstraat. Diep in de 2e helft kwam er toch nog een goal voor Bolsward via een snelle counter scoorde de spits de 1-10 en daar bleef het dan ook bij voor Bolsward, want via Chris werd het dan ook 1-11 en maakte zo zijn derde doelpunt deze wedstrijd, maar de eindstand werd bepaald door Thijs 1-12. Geef mij maar weer de tijd dat RES en Bolsward nog apart waren , toen werd je nog door Jan Breeuwsma  begeleid naar je kleedkamer en wist je waar je moest voetballen en de thee stond klaar voor iedereen. De meeste voetballers waren natuurlijk al lang bezig met de wedstrijd van het jaar 2018, volgende week tegen Oosterlittens.