Vrouwen houden eer hoog bij de senioren

Mulier 1 kwam gisteren in actie tegen kampioenskandidaat HJSC. De mannen van Yme Vonk verloren met 4-1. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen hoogvliegers RKO en NOK lijkt het seizoen voor ons vlaggenschip als een nachtkaars uit te gaan.

Dankzij de aanwezigheid van een aantal gastspelers kon de wedstrijd van het tweede gelukkig doorgaan dit keer. Maar het mocht niet baten want tegen het vijfde van Waterpoort Boys werd er ruim verloren. Uiteindelijk stond er 1-5 op het scorebord in Witmarsum. Niet getreurd, want het team van trainer/coach Enno Hofstra heeft nog alle kans om de nodige punten te halen, Ze moeten namelijk nog een paar wedstrijden inhalen en komen nog maar liefst 5 keer in actie dit seizoen.

Gelukkig zijn daar nog de vrouwen van Mulier die de tweede seizoenshelft lekker bezig zijn. Tegen directe concurrent BMJ VR2 kwam Mulier in de eerste helft op een 2-0 voorsprong dankzij twee goals van Femke Terpstra. Maar het bleef in de tweede helft spannend want BMJ gaf zich niet gewonnen. De aansluitingstreffer was een mooi afstandsschot. Doordat Mulier goede mogelijkheden op de 3-1 onbenut liet bleef het billenknijpen langs de kant voor de staf en de supporters. Maar de verdediging stond als een huis er er werd niks meer weggegeven waardoor de dames weer drie punten bij konden schrijven. Met 25 punten uit 16 wedstrijden staan ze op een prima vierde plek.

Net als heren 1 moeten de vrouwen nog twee wedstrijden spelen. Op 11 mei komt een combinatieteam van Scharnegoutum en Waterpoort Boys op bezoek in Witmarsum. Deze wedstrijd begint om 12 uur. En op 18 mei is de tegenstander ook een combinatieteam. De dames reizen dan namelijk af naar Ouwe Syl waar de wedstrijd tegen ST CVO/Ouwe Syl VR1 op het programma staat.