Vrouwen 1 pakt met mooi spel punt in Hommerts

Op 26 september om half een moesten de dames van sv mulier een uitwedstrijd spelen tegen HJSC, de Hommerts Jutrijper Sport Combinatie. Doordat er een paar spelers niet aanwezig waren, hadden we Sjoukje mee van de 7×7 op vrijdagavond.

In het begin van de eerste helft was HJSC sterker, ze hadden veel kansen maar hebben de ze niet benut. Mulier stond goed te verdedigen, waardoor er ook veel kansen werden tegengehouden. Af en toe kregen we een paar kansen, waaronder een bal op Susan. Ze ging alleen op de keeper af, maar miste het goal net met een paar meter.

De tweede helft begon met een paar aanvallen van Mulier, maar helaas kwamen hier niet hele grote kansen uit. In de 54e minuut scoort HJSC en is de tussenstand 1-0. Hierna krijgt Mulier steeds weer wat kleine kansjes, maar die leiden niet tot een goal. Ook HJSC begint meer aan te vallen, maar door de goed geplaatste achterhoede vallen hier geen goals uit. In de 79e minuut maakt Susan een actie, waardoor ze meerdere speelsters van HJSC voorbij kan gaan. Ze schiet de bal voor de goal, de keeper heeft hem bijna te pakken, maar Gerbrich staat vlak naast de keeper en schiet de bal in het goal. De tussenstand is nu 1-1. De laatste tien minuten gaat het wat moeizamer, omdat veel speelsters wat moe beginnen te worden. Toch lukt het Mulier om de aanvallen van HJSC onschadelijk te maken, waardoor ze een uiteindelijk toch een punt mee nemen naar Witmarsum.

Na de tijd zijn we met het hele team nog even langs de McDonalds gereden.