Voorbereiding Mulier 1 zit erop

Op 12 maart 2020 kwam het bericht naar buiten dat het Nederlandse amateurvoetbal werd stilgelegd vanwege de corona epidemie. De laatste wedstrijd die Mulier speelde in seizoen 2019/2020 was daarom tegen Marrum (2-2) en dit was tevens ook de laatste wedstrijd van trainer René Anema. Na drie seizoenen werd besloten het contract bij Mulier niet te verlengen. Tijdens de periode van René bij Mulier hebben veel jeugdspelers hun debuut gemaakt, zijn tegenstanders bij vlagen (het waaide niet altijd) weggespeeld en hebben de spelers vele sprintjes moeten afleggen op trainingen. Er kan teruggekeken worden op een fijne periode waarin Mulier zichzelf helaas niet heeft kunnen belonen met een prijs. Op een mooie zomeravond heeft de selectie nog een gezellige avond gehad bij Thijs (coronaproof) waar ook ‘afscheid’ werd genomen van René, Johan van Abbema en Chris de Jong. Daarnaast werden de immer betrokken vrijwilligers Hendrika, Thys, Chris en Kees bedankt voor hun inzet bij de a-selectie. Op deze manier werd er toch nog een punt gezet achter een verder vreemd verlopen seizoen. 

Na een aantal weken nam corona in Nederland af en werd het signaal gegeven dat er weer gevoetbald mocht worden. De hele zomer kon er onder leiding van sergeant Lars getraind worden op de dinsdagavond en dat was voor velen dé manier om de conditie op peil te houden. Ondertussen kwam er ook witte rook uit de schoorsteen bij Mulier en werd bekend dat de nieuwe trainer Pope Leffring dit seizoen voor de groep zou komen te staan. Je zou daarom zeggen dat bij de eerste training onder leiding van trainer Pope iedereen fit zou verschijnen, maar helaas waren er bij een aantal toch extra corona kilo’s te zien. Max, Arjen Visser en Lars zijn na een aantal jaren afwezigheid weer terug bij het team en dat komt de selectie alleen maar ten goede. Na training 1 werd al snel duidelijk dat de spelers gretig waren, zichzelf wilden laten aan de nieuwe trainer en fel trainden. De mannen keken er dan ook naar uit om de eerste (oefen)wedstrijd te mogen spelen sinds 12 maart 2020 tegen competitiegenoot IJVC. 

De eerste oefenwedstrijd maakte echter duidelijk dat Mulier conditioneel en voetballend nogal wat achter liep op de erg fitte en sterke ploeg uit IJlst. Daarbij kwam ook dat na 2 minuten Jesse geblesseerd uit viel met een waarschijnlijk langdurige knieblessure. Tel daarbij op dat ook Gabian op de training al geblesseerd was uitgevallen met een vervelende enkelblessure en je mist na één week voetballen al twee spelers. De wedstrijd eindigde overigens in een 0-4 nederlaag. 

Dan op naar de volgende wedstrijd in Oudemirdum tegen de plaatselijke trots NOK (4e klasse). Mulier speelde hier een betere pot dan tegen IJlst, was gevaarlijker voorin maar liet achterin af en toe steekjes vallen. Het zag er echter een stuk beter uit dan tegen IJlst, maar helaas werd er nipt verloren met 3-4. Toch werd met opgeheven hoofd Oudemirdum verlaten en uitgekeken naar de volgende trainingsweek en wedstrijd. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Siebe Jan: ook hem zien we door een knieblessure voorlopig niet terug op de velden (nummer 3!).

Een dinsdag later werd thuis geoefend tegen SC Bolsward. Over die wedstrijd zijn we kort maar krachtig: beschamend. Mulier leed (hoop ik) de grootste nederlaag ooit. 

Na drie oefenwedstrijden op naar de bekercompetitie. Een aantal jaar geleden speelde Mulier nog samen met deze ploegen in de 3e klasse, maar er is veel veranderd. De derby in en tegen Makkum werd door sommigen dan ook gezien als David tegen Goliath, maar niets was minder waar. De spelers van Mulier streden voor wat ze waard waren, kregen vooral in de beginfase kansen op goals maar vergaten zichzelf te belonen voor de goede aanvallen die ze leverden. Kansen voor Marc, Arjen van P en Lars waren helaas niet aan hun besteed. Het verschil met Makkum is dat zij wel van een halve kans een goal weten te maken en dus ging deze wedstrijd verloren met 0-3. Toch waren hier voldoende aanknopingspunten te vinden voor het vervolg van het seizoen en heeft Mulier zich kranig verweerd. Een goede wedstrijd na de flater van de dinsdag ervoor. 

Weekje later komt SDS op bezoek. Type spelbeeld hetzelfde als een week eerder: Mulier laat SDS aan de bal en loert zelf op een counter. Waar het een week eerder lukte om meerdere kansen te creëren, was dat ditmaal moeilijker. Mulier heeft over de gehele wedstrijd nauwelijks kansen gehad op een goal. Wel werd hier gestreden voor iedere meter en heeft SDS zeker geen gemakkelijke middag gehad. Hoogtepunt van de wedstrijd was de redding van Melis op de penalty van SDS. Een knappe redding van een ‘gouwe ouwe’. 

Uiteindelijk volgde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het bekeravontuur in en tegen Franeker. Ook hier was het spelbeeld hetzelfde, werd ook een ruststand van 0-0 bereikt maar moest Mulier ook het hoofd buigen voor een makkelijker en beter voetballende tegenstander. Met een eindstand van 0-4 op het scorebord werd de voor Mulier lastige voorbereiding afgesloten. 

De bekerwedstrijden zijn gebruikt als oefenwedstrijden en hebben trainer Pope de mogelijkheid gegeven te sleutelen aan zijn opstelling. Met een aantal lang geblesseerden en af en toe een andere afwezige was het moeilijk om aan een stabiele basis te bouwen. Toch is Mulier klaar voor de competitie. Zoals afgelopen zaterdag nog werd gezegd: we hebben nog geen punt verloren. Aankomende zaterdag in en tegen Irnsum begint de competitie en begint de strijd in de 5e klasse A om de belangrijkste plekken. Een goed begin is het halve werk en na een voorbereiding zonder overwinning, lijkt het mij heerlijk om de eerste overwinning sinds een lange tijd te behalen in de nieuwe competitie. Ondanks een erg roerige voorbereiding is Mulier klaar voor zaterdag! 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

15 september 2020 svmulier Mulier 1 No Comments