Versoepelingen: Regiocup voor jeugd van start op 5 juni

Goed nieuws. Het demissionair kabinet heeft vrijdagavond 28 mei aangekondigd dat de coronaregels met ingang van 5 juni worden versoepeld. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd start op 5 juni
De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld op de volgende zaterdagen: 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni. Maandag 31 mei aan het einde van de dag publiceert de KNVB het programma in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Voor Mulier betekent dit dat alle jeugdteams tot en met de JO17 nog een paar wedstrijden kunnen spelen.

Op www.knvb.nl/regiocup staat een overzicht van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Trainingen en wedstrijden senioren
Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Per team wordt bekeken of er in de zomermaanden door wordt getraind of niet. Vraag je leider of trainer mocht hier onduidelijkheid over zijn.

Opening kantines en terrassen
Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open
Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

Het bestuur van Mulier