Verrassing…..een Pietentraining in de sneeuw!

Afgelopen woensdag leek een hele gewone woensdagmiddag te worden. Totdat……..de training begon voor de jongste jeugd van Mulier….

Ten eerste begon het te sneeuwen aan het eind van de middag. Dit betekende dat het kunstveld al helemaal wit was op het moment dat de training begon om 18.00u. Dat was feest natuurlijk, voetballen in de sneeuw!

Echter de training was nog maar een goed kwartiertje bezig of er was al weer een verrassing. Ineens hoorden ze muziek, het leken wel sinterklaasliedjes… Ja hoor, dat hadden de kids goed gehoord, er kwam een Piet op een trekker aangereden met een kar met allemaal kadootjes erachter. En daar zaten nog 5 Pieten op, mee te zingen en dansen met de sinterklaasmuziek die uit de box kwam! Ze reden het veld op, wat natuurlijk weer feest was! Dus Johan (Hofstra) natuurlijk vragen wat de bedoeling hiervan was, ze verstoorden de training. Dat klopte wel, volgens de Pieten ging het trainen helemaal niet goed zo en was het hoog tijd voor een Pietentraining! Dus wederom feest! Even een beker drinken, dan konden de Pieten en de trainers even het een en ander klaar zetten, en gaan met die banaan… eh…bal. En dat was nog aanpoten ook, want er waren wel 6 oefeningen! Schieten op goal met een Piet als keeper, schieten op kadootjes in een goal, lopen met kadootjes, lopen in een zak, partijtje om zoveel mogelijk kadootjes te verdienen, kadootjes al schietend over een lijn krijgen, je kon het zo gek niet bedenken of ze deden het. Toen de training afgelopen was hadden de Pieten nog een kleine verrassing, iedereen kreeg een chocoladeletter en wat strooigoed mee na de training. Wat een feest was dit op deze hele gewone woensdagmiddag!

Groetjes van de activiteitencommissie,

Akke, Anieta, Linda, Petronella en Janke

2 december 2023 svmulier Jeugd No Comments