Veel lachende gezichten bij Oranjefestival SV Mulier

Afgelopen zaterdag was sportcomplex It Fliet één en al Oranje versiert. Hier was ook alle reden toe, want SV Mulier had een Oranjefestival georganiseerd voor leden en niet-leden van 5 tot 12 jaar. De wervingsactiviteit wordt gestimuleerd door de KNVB.  

Mulier had de ochtend in tweeën verdeeld. Van 9:00 tot 10:30 uur was de jeugd van 5 tot 10 jaar actief en van 10:30 tot 12:00 uur de jeugd van 10 tot 12 jaar. De jeugd mocht zelf een vriend of vriendin meenemen die niet lid was van de voetbalvereniging. In totaal waren er 63 deelnemers, waarvan 19 niet-leden. Een prima aantal.

Hoewel de dag ook in het teken stond van Oranje was het vooral de dag voor onze niet-leden. De eigen jeugd had dan ook de opdracht om de niet-leden te laten zien waarom voetbal zo’n leuke sport en vooral een teamsport is, waar het dus op samenwerken aankomt.  De niet -leden konden kennis maken met voetbal door leuke en verschillende voetbaloefeningen te gaan doen. Bij elke oefening stond een jeugdtrainer van SV Mulier.  De jeugd werd nog extra gestimuleerd door de aanwezige Oranje mascotte. De mascotte bleek een groot succes. Hij wist de jeugd super enthousiast te maken.

In totaal moest de jeugd 6 leuke voetbaloefeningen doen, waaronder jeu de balles, diverse partijtjes, gatendoek, punten scoren en penalty schieten. Onze mascotte bleek overigens meer uit te blinken als voetballer dan als keeper.

Aan het eind van het festival kreeg de jeugd nog een oranje haar/polsband, een oranjebutton en een  mooie minibal. De minibal werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van onze Club van 50. Nogmaals super bedankt daarvoor!

Gezien de lachende gezichten tijdens het Oranjefestival weten we zeker dat de dag was geslaagd. Het weer was prima, de jeugd was enthousiast, er werd goed samengewerkt en er werd leuk en met plezier gevoetbald.

Als er niet-leden zijn die na het Oranjefestival enthousiast zijn geworden en het leuk vinden om eens te proeftrainen dan kan dat. Je mag 4x gratis meetrainen. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar jeugdcommissie@svmulier.nl.

De jeugdcommissie bedankt de KNVB, onze jeugdtrainers, de club van 50 en iedereen die verder mee hebben geholpen met het Oranjefestival.

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

12 april 2021 svmulier Jeugd, KNVB No Comments