Valse start voor Mulier bij debuut in 5e klasse

Bron: facebook SSS’68

SSS’68 start competitie met winst

Witmarsum – SSS’68 is zaterdagmiddag de competitie prima gestart met een overwinning. Tegen Mulier werd met 0-2 gewonnen.

Na een niet al te succesvol bekeravontuur werd zaterdagmiddag in Witmarsum afgetrapt tegen het op papier sterke Mulier. De thuisploeg is afgelopen seizoen gedegradeerd en wil graag terug naar de vierde klasse. Dit was ook zeker aan het spel af te zien. Mulier had in de eerste fase de overhand qua spel wat resulteerde in een aantal kansen, ware het niet dat doelman Jorn Welles alert was en dit kon voorkomen. Na de eerste fase waarin SSS’68 het moeilijk had, kwam het beter in de wedstrijd. De eerste kans was voor spits Bouma die met een mooi schot maar net over schoot. Dit had een beter lot verdiend. Even later was het wel raak. De bal werd naar voren geschoten en er ontstond een misverstand tussen de verdediging en de keeper van Mulier. Sander Bouma zette goed door, kreeg de keeper aan het twijfelen waarna de bal werd losgelaten en de spits in de 38e minuut eenvoudig de 0-1 kon laten aantekenen. Hierna kwam er nog een goede mogelijkheid voor SSS’68. Bertrand Wouda trapte de corner die werd weggewerkt en voor de voeten van Johan van der Berg kwam. Hij aarzelde niet en nam de bal vanaf een meter of 25 vol op de pantoffel waarmee hij de paal raakte. Dit had zeker weten een beter lot verdiend.

In de tweede helft werd SSS’68 opnieuw naar achteren gedrukt. Mulier zette aan en er ontstonden een aantal hachelijke momenten voor het doel. Echter stond het vizier van de keeper en de verdediging, die uitstekend speelde, op scherp waardoor er niks werd doorgelaten. In de tweede fase van het duel werden de ruimtes groter op het veld. Dit resulteerde in kansen over en weer. Na een aantal kansen voor Mulier kreeg SSS’68 de ultieme mogelijkheid om het duel op slot te gooien. Niels Tetteroo, erin gekomen voor Sander Bouma, zette goed door en kwam oog in oog met de keeper die echter een uitstekende redding verrichte. De bal kwam in de voeten van Sam Vijsma die niet aarzelde en de bal beheerst in de rechterhoek plaatste. 0-2 en de overwinning was een feit. Een mooi resultaat waarin SSS’68 heeft laten zien over een team te beschikken die bereid zijn om voor elkaar te knokken

Een teleurstellend resultaat voor Mulier, dat volgende week revanche kan nemen tegen het ‘onbekende’ Blija. 

24 september 2018 svmulier Mulier 1 No Comments