Trainen vanaf 3 maart weer toegestaan t/m 26 jaar

Goed nieuws gisteren tijdens de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond 23 februari. Vanaf 3 maart mogen de voetballers tot en met 26 jaar weer trainen in teamverband en onderling wedstrijden spelen. Deze groep kan, zonder 1,5 meter afstand, weer volop los op het eigen sportveld en zich opmaken voor een eventuele competitiehervatting. Deze leeftijdsgrens van 26 jaar maakt het ingewikkeld. Voor vrijwel alle seniorenteams geldt namelijk dat een deel van de spelers 27 jaar en ouder is. Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit. We zien deze versoepeling echter als een opmaat naar versoepelingen voor alle leeftijden, waardoor we de leeftijdsgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten.

Competitie Mulier 1 niet hervat
Helaas zijn we ook op het punt gekomen dat, conform de routekaart van de KNVB, de competities van de senioren categorie A, waaronder dus de competitie van Mulier 1, niet kunnen worden hervat. Dit houdt in dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en dat de indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidig seizoen 2020/’21. Kijk voor meer informatie op deze link: Competities niet hervat

KNVB Regiocup
Voor deze teams wordt in navolging van de categorie B ook de KNVB Regiocup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan. Kijk voor meer informatie over de Regiocup op www.knvb.nl/regiocup

Waarom tot 27 jaar?
De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jongvolwassenen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dit heeft de KNVB uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich meebrengt, echter is de grens van 27 jaar de maximale grens die zij nu willen trekken.

Kleedkamers en kantine blijven gesloten
Naast de welkome verruiming van de leeftijdsgrens naar 27 jaar verandert er verder helaas niks. Dit betekent dat er nog steeds niet omgekleed kan worden bij Mulier en ook zal de kantine nog een tijdje gesloten blijven. Zorg er dus voor dat je omgekleed op het veld verschijnt bij de training en zelf een bidon met water meeneemt!.

Wat nu?
In principe kunnen alle teams nu weer starten met trainen. Spelers en speelster van 27 jaar en ouder mogen echter niet meedoen. Hoe we dit praktisch gaan oplossen is het bestuur van Mulier momenteel aan het bestuderen.