SV Mulier verliest de derby tegen Arum door slechte start

Naar de wedstrijd Mulier – Arum werd de hele week al uitgekeken, maar uiteindelijk werd het een dramatische middag voor Mulier. Na 45 minuten voetballen stond er namelijk een 0-3 voorsprong voor Arum op het scorebord. De tweede helft duurde net te kort voor Mulier en dus eindigde de wedstrijd in een 2-3 nederlaag.

Selectie: Sander, Arjen, Gabian, Marc, Jan Geert, Chris, Mart, Sjerp Jan, Folmer, Hidde, Siebe Jan, Jorn, Johan en Jan.

De beginfase was vooral erg rommelig, omdat beide ploegen begonnen vol strijd, maar de bal niet veel in de ploeg wisten te houden. De eerste kans die werd gecreëerd was ook meteen een doelpunt voor Arum. De spits draaide handig weg bij Chris en schoot de bal via de binnenkant paal binnen. Vanaf dat moment was Arum de bovenliggende partij en Mulier wist in de gehele eerste helft eigenlijk geen kans te creëren. De spitsen van Mulier werden of niet bereikt of wisten de bal niet lang vast te houden, waardoor Arum snel de bal wist te veroveren en teveel aan de bal was. Niet lang na de 0-1 kwam de spits opnieuw een op een met Sander, maar ditmaal wist Sander het schot prima te redden. Toch bleef Arum dreigender dan Mulier, zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd. Arum was uiterst effectief en scoorde de 0-2 in de 33e minuut: de spits werd bereikt met een diepe bal over de verdediging heen, die de spits kwijt was, en hij schoot uit de draai in de goal. Uiteindelijk werd het voor rust ook nog 0-3 en was het drama compleet (niet voor het in vele getale meegereisde publiek van Arum). Mulier probeerde voetballend uit te verdedigen terwijl die bal eigenlijk allang richting Arum had gemoeten. De spits onderschepte de bal en schoot vanaf de zijkant de bal schitterend over Sander heen. Een hattrick voor de spits en geen kans voor Mulier; de tweede helft moest er uit een ander vaatje worden getapt.

In de tweede helft was Sjerp Jan gewisseld voor Folmer en was Mulier beter. Arum heeft de tweede helft eigenlijk geen kans gehad. Alleen in de beginfase van de tweede helft was Arum nog dichtbij de 0-4, maar daarna heeft Mulier de touwtjes in handen gehad. Toch leidde dit niet meteen tot grote kansen. Folmer maakte tijdens zijn invalbeurt een goede indruk en zorgde voor veel dreiging, maar wist zijn acties niet af te ronden met een doelpunt. Toch kwam Mulier in de 60e minuut terug in de wedstrijd door een vrije trap van Jan Geert, die onderweg aangeraakt werd waardoor de bal onhoudbaar was geworden voor de keeper. Het geloof was daardoor weer terug in het team en Mulier gooide er nog een schepje bovenop. Toch wist Mulier het overwicht niet uit te drukken in kansen, omdat er nog te vaak balverlies werd geleden. Het Witmarsumer kwartiertje was inmiddels ingegaan en het scheelde niet veel of de wedstrijd was geëindigd in een gelijkspel. In de 84e minuut scoorde Gabian namelijk nog met een kopbal na een goede voorzet van invaller Jan en daarna was Jan (die sowieso een goede invalbeurt had) nog heel dichtbij de gelijkmaker: zijn schot (of was het toch een voorzet?) spatte uiteen op de lat. Helaas voor Mulier, maar de punten gingen mee naar Arum. Deze punten waren ongeveer om 01.00 uur in Arum aangekomen. De spelers en het publiek van Arum waren net als de Witmarsummers nog lang in de kantine en kroeg te vinden. Dat maakt deze derby ook erg leuk; niet alleen qua voetbal, ook qua sfeer, publiek en derde helft. Toch nog een voordeel van de degradatie: de derby tegen Arum blijft bestaan.

Al met al had een gelijkspel net teveel van het goede geweest. Toch knap van de spelers om bij een 0-3 achterstand bij de rust het op te pakken met z’n allen en te blijven strijden voor een goed resultaat. Volgend weekend speelt Mulier in en tegen koploper Ternaard en als dat met dezelfde passie gebeurd als de tweede helft dan wordt dat nog een hele lastige wedstrijd voor Ternaard. Mulier zal willen winnen in Ternaard om de top in het zicht te houden, dus we zien u graag volgende week in Ternaard!