Sterk Mulier laat vloekend Ternaard zweten

Na de goede wedstrijd tegen Arum wisten de mannen van Mulier dat er iets mogelijk was tegen koploper Ternaard. De derde periode is aangevangen en coach René Anema maakte vooraf duidelijk dat het cruciaal was dat deze wedstrijd punten werden gepakt. Niet in de laatste plaats omdat daar nogal wat kratjes bier van Arum tegenover stond. Het bier, en de punten, moest wel binnengehaald worden met wederom een erg jong elftal. De twee routiniers Jan Geert (geblesseerd) en Chris (geschorst) waren er niet bij. Ook Thijs was niet fit genoeg en Siebe Jan moest ervoor zorgen dat er bij de verbouwing van de Poiesz geen vertraging werd opgelopen.

Opstelling: Sander, Arjen, Gabian, Jorn, Folmer, Jesse, Marc, Jan, Hidde, Mart, Bartele

Wissels: Egbert Jan, Jonah, Colin

De missie was vooraf duidelijk. Fel beginnen en de druk hoog houden. Ternaard mocht er voetballend niet uitkomen. Toch lukte dat Ternaard binnen tien minuten wel. Met een snelle aanval stonden ze zo voor het goal van Sander en keek Mulier tegen een 1-0 achterstand aan. Nou is de ploeg de tweede seizoenshelft gewend om op achterstand te komen, dus tot grote paniek bij de thuisploeg leidde dit niet. Mulier bleef hoog druk zetten en kreeg steeds meer de ruimte om te voetballen. Het leidde soms tot dreigende situaties, maar ook aan de andere kant werd het gevaarlijk. Sander moest zo nu en dan redding brengen en er werd terecht een goal van Ternaard wegens buitenspel afgekeurd. Het was uiteindelijk Mulier die nog voor rust naast de koploper kwam te staan. Een hoge bal werd goed doorgekopt door Hidde, Bartele kon de bal op zijn borst controleren en afleggen op Mart, die gedecideerd de bal achter de keeper van Ternaard schoot: 1-1.

In de rust waren er de complimenten, maar groeide ook het vertrouwen dat er meer mogelijk was. Toch was de ploeg zich bewust van de uitwedstrijd tegen Ternaard: veel beter, maar geen punten. Dat mocht in eigen huis zeker niet gebeuren. Het zelfvertrouwen van de ploeg was in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Ternaard zat lang in de tang, kwam er voetballend niet uit en wist niet met de hoge druk om te gaan. Mulier kreeg kleine kansjes via onder andere Hidde en Mart en corners waren dreigend. Iedereen voelde aan de aanzwellende frustratie aan de kant van de tegenstander dat het de goede kant opging. Maar de effectiviteit van de koploper bleek maar weer eens. Uit het niets kwam een lange bal van eigen helft bij de linkeraanvaller terecht. De verdediging werd verrast en met een zeer secuur schot uit moeilijke hoek schoot de aanvaller Ternaard op een onterechte voorsprong.

Ging het dan toch weer dezelfde kant op als de uitwedstrijd? Mulier bleef moeite houden met uitgespeelde kansen te creëren. Ondanks de voorsprong bleven de Ternaarders gefrustreerd voetballen. Aangemoedigd door scheldkanonnades vanaf de zijkant op de scheidsrechter, grensrechter en spelers van Mulier leek de uitploeg steeds meer op een groep houthakkers. En één van de houthakkers zorgde ervoor dat Mulier een uitgelezen mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Na een dieptepass vanaf de linkerkant kon Bartele de bal meenemen richting doel. Hij tikte de bal echter iets te ver voor zich uit en de kans leek verkeken. Was het niet dat de centrale verdediger meer oog had voor de scheenbenen van Bartele dan de bal. Met gestrekt been werd Bartele getorpedeerd in de richting van het zestienmetergebied. De knal was tot Arum te horen en zal vast daar ook met luid gejuich zijn ontvangen. De scheidsrechter beoordeelde dat het een penalty moest zijn. Marc ging achter de bal staan en schoot zonder twijfel de bal tegen de touwen: 2-2.

Na de gelijkmaker bleef het spannend. Veel Ternaarders, binnen en buiten het veld, bereikten hun kookpunt. In bewoordingen die uw reporter niet zal herhalen werd sommige spelers verweten dat zij er een Bourgondische levensstijl op nahouden. Het feit dat in de vijfde klasse niet de sixpack, maar het goede leven voorop staat, kon vooral niet gewaardeerd worden door de rechtsback van de tegenstander. Die dat in niet mis te verstane woorden duidelijk maakte aan Mart. Mulier gaf daarop het enige juiste antwoord en liet de benen spreken. Hidde creëerde met een omhaal nog bijna een kans en Jonah gaf een panna waarna de tegenstander wel door de grond kon zakken. Toch werd ook Ternaard nog twee keer gevaarlijk. Een vrije trap op randje zestien eindigde in de muur en in de ultieme slotfase eindigde een counter op de hand van Arjen, aangeschoten hands natuurlijk.

Na het laatste fluitsignaal was de puntendeling een feit. Ternaard vloog in woede naar de scheids toe en zelfs cornervlaggen moesten het ontgelden. Wederom was het Mulier die het enige juiste antwoord gaf en zich snel klaarmaakte voor de derde helft. Met een koud biertje (en 5 kratten van Arum; bedankt daarvoor!), muziek en een draaiend rad werd tevreden teruggekeken op de wedstrijd en het goede leven gevierd.

8 april 2019 svmulier Mulier 1 No Comments