Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek bij SV Mulier

Hij komt, hij komt…

 Op maandagmiddag 2 december kwamen rond 15.30 uur de eerste kinderen de kantine binnen stuiteren in afwachting van Sinterklaas die langs zou komen. Het waren de spelers van de teams JO7-1, JO9-1, JO10-1 en JO10-2. En aangezien wachten vaak erg lang duurt….. had de activiteitencommissie voor een ware pepernotenbingo gezorgd!!

Iedereen kreeg een bingokaart met getallen erop en op iedere tafel werd een grote bak met pepernoten neergezet. Op de bar hadden we het bingo-apparaat (wat geleend was van Aylvastate) en de prijzen uitgestald. Nou en die prijzen, daar gingen ze allemaal wel voor!!!

De getallen werden getrokken en iedereen was best wel heeeel erg ingespannen bezig, waardoor bijna vergeten werd waarvoor ze waren gekomen. De kleinsten werden hier en daar een beetje geholpen met de getallen en er verdwenen hier en daar ook wel wat pepernoten in de mond (of op de grond) in plaats van op de kaart….maar al redelijk snel had de eerste een rijtje vol en riep: BINGO!!

Toen volgde er natuurlijk de controle (het moest wel kloppen natuurlijk!!) en vervolgens werd er een heerlijke chocoladesinterklaas als prijsje mee terug genomen. Hierna gingen we nog twee keer voor een hele rij en vervolgens was het de bedoeling om de hele kaart vol te krijgen.

De meesten waren zo ingespannen bezig om ook zo’n chocoladesinterklaas te bemachtigen, dat ze niet eens in de gaten hadden dat de deur heeeeel zachtjes open ging… En ja hoor, daar was hij dan, Sinterklaas en zijn Pieten! Terwijl de activiteitencommissie nog drie(!!) BINGO kaarten moest controleren gingen de kinderen vast bij Sinterklaas zitten. Sinterklaas vertelde dat ze niet zo’n fijne reis achter de rug hadden met de trein, dus volgend jaar wilde hij graag weer met de boot komen!

Hij wilde dit jaar de kinderen niet zo lang laten wachten met een kadootje in de hand. Daarom had hij bedacht dat hij eerst de kinderen stuk voor stuk even naar voren wilde hebben om een hand te geven en even te kijken wat hij over ze wist uit het grote boek, om dan na afloop iedereen achter elkaar het kadootje te overhandigen.

Een klein uurtje later had iedereen zijn of haar pakje gekregen en kon er afgeteld worden om tegelijk het pakje uit te pakken! En wat een glunderende gezichten, Sinterklaas had weer goed zijn best gedaan dit jaar! Hierna was het voor Sinterklaas en zijn Pieten weer tijd om verder te gaan. Onder luid gezang (Dag Sinterklaasje, daaaag) werden ze begeleid naar de deur en konden de kinderen weer met hun ouders mee naar huis! Restte de activiteitencommissie niets anders meer dan alles op te ruimen en de pepernoten bij elkaar te vegen!

Bedankt Sinterklaas en zijn Pieten en bedankt kinderen voor de gezellige middag!

 De activiteitencommissie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden