Onnodig verlies van Mulier tegen IJVC

Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor Mulier. De voetbalclub uit IJlst (IJVC) kwam op bezoek en wist helaas de drie punten mee te nemen… Het was echter een onnodig verlies, omdat Mulier grotendeels de controle had over de wedstrijd.

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Mart van der Molen, Hidde Hiemstra, Sjerp Jan Heeres, Marc Burger, Jesse van der Molen, Johan van Abbema, Arjen Visser, Gabian van Popta, Joey Leeuwen, Ivo Haitsma, Thomas Sprik en Siebren Reitsma.

Mulier begon goed aan de wedstrijd en IJVC kwam er totaal niet aan te pas. De ploeg uit IJlst zakte ver terug op de eigen helft en liet Mulier het spel maken. Het tempo bij Mulier lag echter te laag waardoor IJVC makkelijk op de been bleef. Een aantal keer wist Mulier er via de zijkanten door heen te komen, maar of de voorzet was niet op maat of er werd te weinig gedaan met goede voorzetten. Er waren ook een aantal schietkansen vanaf de zestien meter, maar dit duurde vaak te lang waardoor er een speler van IJVC tussen kon komen. IJVC heeft de gehele eerste helft geen kans gehad, omdat het puur op de counter speelde en dit niet goed uitvoerde.

De tweede helft begon Mulier beter. Het tempo lag hoger en er was veel meer beweging op het veld. Johan van Abbema kreeg een enorme kans op de openingstreffer, maar stuitte eerst op de keeper en in de rebound werkte hij de bal over. Mulier drukte door en drong IJVC ver terug op de eigen helft. Rond de 65e minuut kwam Mulier dan ook verdiend op voorsprong. Na een aanval werd er een overtreding gemaakt op de zestien meter en de daaropvolgende vrije trap werd prachtig in de kruising geschoten door Mart van der Molen. Na de 1-0 werd het spel van Mulier slordiger en kreeg IJVC de kans om te counteren. Daar maakte IJVC gretig gebruik van en binnen een paar minuten stond het dan ook 1-3. Verdedigende fouten aan Mulier zijde waren dodelijk en de laatste goal was een raak geschoten penalty na een handsbal van een Mulier speler. In de 87e minuut viel nog de aansluitingstreffer door opnieuw een raak geschoten vrije trap van Mart van der Molen, maar de aansluitingstreffer viel te laat waardoor Mulier ook de tweede bekerwedstrijd verloor.

Aanstaande zaterdag speelt Mulier de laatste bekerwedstrijd tegen Nijland. De laatste wedstrijd voordat de competitie begint. Wij hopen opnieuw op veel publiek en op drie punten zodat er met vertrouwen begonnen kan worden aan de competitie.