Ondanks verlies is Mulier JO15-1 bijna kampioen

Op Zaterdag 18 Mei was er weer een kampioenswedstrijd voor Mulier JO15, het draaiboek van Dec 2018 [najaarskampioen] werd maar weer uit de kast gehaald. Om 7.45 zat het hele elftal en staff leden te ontbijten in de prachtige molen ”DE ONDERNEMING” en het weer werkte ook nog mee. Deze keer speelde het elftal in het blauw, dat zijn de nieuwe reserveshirts van Mulier, aangeboden door de club van 50. Onder prachtige omstandigheden kwamen de mannen onder begeleiding van scheidsrechter Sjerp jan Heeres en muziek van “SURVIVOR” eye of the tiger het veld op. Tegenstander ONS uit Sneek hadden er ook zin en konden de opkomst van beide teams wel waarderen, Mulier had eigenlijk nog een appeltje te schillen met ONS , want de uitwedstrijd werd knullig verloren met 3-2. Vanaf de aftrap was Mulier gelijk gevaarlijk , dat realiseerde gelijk in de 1e minuut tot een mogelijkheid voor Nick , maar hij kopte de bal uit een corner van Simon net naast. In de 4e minuut was er een kans voor Pierjan , maar zijn schot ging over. Mulier was beter dan ONS in de beginfase en had ook het betere van het spel, in de 10 minuut was er weer een kans voor Mulier , maar Nick schiet de bal maar net over. Een paar minuten later kwam er een hele grote kans voor Mulier , Simon gaf een prachtige voorzet op Nick , maar Nick raakt de bal niet goed en zo gaat deze grote kans ook verloren. Het voetbal van beide teams was niet heel goed, misschien was het de  zenuwen die sommigen parten speelde, er werden gelukkig wel genoeg kansen gecreerd , maar de voorhoede spelers waren wat ongelukkig in de afwerking vandaag. In de 18e min was er een kans voor Chris , maar de keeper van ONS hield zijn doel schoon. Een minuut later was het Thijs die met een prachtig schot bijna de 1-0 maakte , maar de keeper redt deze poging van Thijs vervolgens blijft de bal hangen voor de goal en ontstond er een kopkans voor Nick , maar ook deze kans werd om zeep geholpen. Als je dit verslag zo leest dan had Mulier misschien wel op 3-0 moeten staan , maar ja soms zit het mee en soms tegen. In de 21e minuut was er weer een redding van de keeper van ONS , na een mooi schot van Simon, vlak voor rust kreeg Pierjan nog een mogelijkheid om de score te openen maar zijn schot ging net over. Amper 2 minuten na rust ging de keeper van ONS in de fout en daar profiteerde Chris van en opende de score voor Mulier 1-0. Daarna werd Mulier slordiger en liepen teveel spelers te lang met de bal en zo kwamen we eigenlijk niet meer aan het voetballen toe en dat is toch ons sterkste wapen dit seizoen, we hielpen eigenlijk ONS in het zadel , die konden steeds de lange pass geven op de voorhoede. In de 42e minuut werd er een foute pass van Mulier onmiddellijk afgestraft door de spits van ONS,.  hij onderschepte de bal en maakte de 1-1, eigenlijk nog niks aan de hand ,want bij een gelijke stand was Mulier ook officieel kampioen. Maar Mulier werd steeds slordiger en ook het voetbal was ver te zoeken, 5 minuten daarna kreeg Melle een gele kaart wegens hands en moest Simon ook nog de strijd staken wegens een bloedend oor, de organisatie in het veld was even weg , omdat we nu met z’n 10 waren en daar maakte ONS dankbaar gebruik van , want de spits maakte zijn 2e doelpunt voor ONS 1-2. Mulier probeerde het misschien nog wel , maar er werd bijna geen kans meer gecreerd  en de vermoeidheid gingen bij sommigen hun tol eisen. In de 62e min werd het ook nog 1-3 voor ONS en kon de ”champagne” een week in de koelkast blijven liggen. In de 64e min kreeg Jelmer nog een dot van een kans , maar zijn schot ging maar net over als deze erin was gegaan dan……………….. we zullen het nooit weten. Een minuut later deelde ONS echt de genadeklap uit, de rechterspits scoorde de 1-4 en was het gebeurd voor de “tijgers”. De eindstand werd gelukkig nog bepaald door Lieuwe die een voorzet van Chris mooi afrondde 2-4.  Na het laatste fluitsignaal kon men nog niet echt feestvieren , want daar moet men nog een week op wachten , de enige concurrent LSC hadden ook gewonnen en daardoor mag Mulier niet met 15-0 verliezen tegen DFC uit Menaldum, maar we hebben allemaal wel gekeken naar de champions league wedstrijden van Ajax en Liverpool , dus we zijn op ons hoede.