Mulier wint verdiend van VCR en pakt zo belangrijke punten

Gister speelde Mulier de wedstrijd tegen VCR uit Rinsumageest. Mulier had 12 punten en stond 10e, VCR stond 7e met 14 punten. Bij winst zou Mulier over VCR heen klimmen en belangrijke punten pakken. Waar de heenwedstrijd nog eindigde in een 1-2 overwinning voor VCR, wist Mulier nu met 1-2 te winnen op sportpark ‘de Vonder’ en zo klom Mulier over VCR heen en staat het nu op de zesde plaats. 

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Folkert van der Wei, Mart van der Molen, Sjerp Jan Heeres, Marc Burger, Mark Hofstra, Johan van Abbema, Max Alen, Jan Geert Dijkstra, Arjen Visser, Hidde Hiemstra, Jan Piebenga, Sybren Reitsma en Jesse van der Molen. 

Waar alle andere wedstrijden in de competitie op gras waren afgelast (verrassend..) ging de wedstrijd in Rinsumageest dus wel door. Op een verder prima bespeelbaar veld was het de wind waar beide ploegen veel last van hadden. De koude oostenwind scheerde dwars over het veld heen en voor zowel de spelers als de supporters was dit geen pretje. In de beginfase was het dan ook zoeken voor beide ploegen en waren er niet veel kansen te noteren. Mulier probeerde vooral voetballend bij de goal van VCR te komen, terwijl VCR loerde op de counter en de bal snel lang speelde naar de rappe aanvallers. Dit leverde Mulier een aantal keer problemen op en het scheelde niet veel of de schoten van de aanvallers verdwenen in de goal. Mulier daarentegen probeerde dus wel te voetballen, maar het speelde bij vlagen zeer rommelig en als het in de buurt van de goal was van VCR dan was de eindpass niet goed. Uiteindelijk was het dan ook VCR dat op voorsprong kwam. Miscommunicatie achterin zorgde ervoor dat de lange bal van de keeper bij een aanvaller van VCR kwam. Deze nam de bal goed mee en speelde de bal voor zich uit. Melis kwam nog uit maar schoot de bal tegen de aanvaller aan waardoor de bal omhoog schoot en 5 meter voor de goal van Mulier belandde. Daar was een aanvaller van VCR eerder dan een verdediger van Mulier waardoor Mulier dus op achterstand kwam. Mulier probeerde daarna de rug te rechten en had vaker de bal, maar grote kansen bleven uit. Het had niet veel gescheeld of het werd ook nog 2-0 voor VCR; een verdediger van Mulier wilde een man uitkappen in de eigen zestien. Dit lukte niet waardoor de speler van dichtbij kon schieten, maar gelukkig wist Melis er nog net een hand tegenaan te krijgen…

Mulier wist wat het de tweede helft te doen stond en dat was vanaf het begin meteen duidelijk. De gastheren werden teruggedrongen op eigen helft en Mulier combineerde er bij vlagen prima doorheen. Er waren dan ook genoeg kansen, maar de bal vloog er maar niet in… Marc Burger zijn schot raakte de buitenkant van de paal, Johan van Abbema wist na een goede steekbal van Marc de keeper niet te verschalken (schoot 1 op 1 met de keeper naast) en ook Jan Piebenga wist 1 op 1 met de keeper niet te scoren. Hierdoor bleef VCR hopen op een goed resultaat, maar uiteindelijk wist Mulier dan toch te scoren. In de 78e minuut scoorde ‘good old’ Folkert van der Wei nadat de bal voor zijn voeten belandde in de zestien meter. Met nog ruim een kwartier op de klok ging Mulier daarna vol op de aanval. Waar er eerst nog een treffer werd afgekeurd (Jan Geert schoot de bal prima in de hoek maar werd teruggefloten vanwege buitenspel (?)), scoorde Jan Geert in de 90e minuut dan toch de winnende treffer. Ook bij deze goal kwam de bal via via voor de voeten van Jan Geert en hij kon de bal in het lege doel schuiven. Melis moest daarna nog een keer handelend optreden bij een vrije trap, maar verder kwam VCR niet meer en zo kon Mulier eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. 

Een zeer verdiende en belangrijke overwinning van Mulier zorgt ervoor dat het nu zesde staat op de ranglijst. Omdat de andere ploegen niet in actie kwamen heeft Mulier nu vijf wedstrijden meer gespeeld als bijvoorbeeld Arum en Beetgum. Mulier is dan ook de enige ploeg die tot nu toe alle wedstrijden ‘gewoon’ heeft gespeeld. Volgende week speelt Mulier uit tegen Scharnegoutum. Eerder dit seizoen wist Scharnegoutum dit makkelijk te winnen met 0-5. Mulier heeft dus nog een appeltje te schillen met Scharnegoutum en deze overwinning geeft zeker vertrouwen. Tot volgende week! 

Er was een radioreporter aanwezig van Radio Noordoost Friesland. De uitzending kunt u hier terugluisteren.

Foto’s van de wedstrijd vindt u hier

19 maart 2018 svmulier Mulier 1 No Comments