Mulier wint na spectaculair slot van CVO

De wedstrijd tussen Mulier en CVO (nummer 7 & 8 van de competitie) was gister een zogenoemde zes punten wedstrijd: bij winst zou Mulier afstand nemen van CVO en aansluiten bij de grauwe middenmoot. In het regenachtige en winderige Witmarsum kwam Mulier laat op gang en viel de winnende treffer dan ook pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Selectie: Keimpe, Arjen, Gabian, Chris, Folmer, Marc, Jesse, Siebe Jan, Hidde, Johan, Bartele, Mart, Egbert Jan en Thijs.

Omdat eerste keeper Sander afwezig was stond Keimpe, keeper van de JO17-1, voor het eerst onder de lat bij Mulier 1 en dat is prima verlopen. Afgelopen dinsdag had Keimpe al even meegetraind waarbij hij na de training vertelde dat hij niet snel tevreden is, maar zowel tijdens de training als gister heeft Keimpe laten zien een goede keeper te zijn.
Mulier begon goed aan de wedstrijd en zette CVO meteen vast op de eigen helft. Duels werden gewonnen en CVO kwam er in de beginfase niet aan te pas. Hidde beloonde de goede start bijna meteen, maar zijn schot verdween net naast de paal. Daarna begon Mulier steeds slordiger te spelen en CVO probeerde op fouten te wachten van Mulier. De passing van Mulier werd met de minuut slechter en ook aannames werden slecht. Bovendien maakte het gladde veld het voetbal ook niet makkelijker. Toch kwam Mulier nog dicht bij een voorsprong: Arjen schoot een afvallende bal keihard op bovenkant lat. Na ongeveer 30 minuten spelen kreeg Mulier echter het spreekwoordelijke deksel op de neus: een schot vanaf randje zestien werd hard in de verre hoek geschoten. Daarna modderde Mulier wat aan en bleef CVO gevaarlijker met hun uitbraken.
Tijdens de rust bleef Johan achter in de kleedkamer en Thijs kwam voor hem in het veld. Chris schoof zo op naar de rechterkant en na een aantal stevige woorden ging Mulier vol goede moed de tweede helft in. De plannen die vooraf besproken waren konden na 5 minuten de prullenbak in: de spits van CVO scoorde na een verre uittrap van de keeper. Na de tegengoal werd Mart gewisseld voor Bartele en moest Mulier nog proberen er iets van te maken. Na de tegentreffer werd het spel wel wat beter en Mulier kreeg ook meer controle over de wedstrijd. CVO heeft na de goal namelijk geen kans meer gecreëerd. Na een goede aanval over rechts kreeg Siebe Jan een grote kans, maar hij schoot de bal recht op de keeper. Ook Hidde kreeg een goede kans na opnieuw aanval over rechts, maar hij schoot de bal over. In de 75e minuut kreeg Mulier een penalty na een overtreding (of was het een schwalbe?) op Hidde. Marc Burger nam de penalty en de keeper wist deze in eerste instantie te keren, maar in de rebound schoot Marc alsnog raak en stond de aansluitingstreffer op het scorebord. Daarna zette Mulier alles op alles om om de gelijkmaker te forceren en dit lukte ook nadat stormram Egbert was ingebracht. Een corner van Mulier ging net onder Egbert door, maar daarachter stond Thijs die de bal via zijn knie de goal in zag gaan. Met nog vijf minuten te spelen wilde Mulier meer dan de gelijkmaker en dus zette Mulier door om ook de winnende te maken. Dit lukte uiteindelijk ook: in de 90e minuut kreeg Jesse de bal na een goede rush/pass van Siebe Jan. De twee verdedigers van CVO gleden uit en Jesse schoot de bal met links in het dak van het doel. Een heerlijk slot na een hele zware en moeilijke wedstrijd van Mulier kant.

Volgende week neemt Mulier het op in en tegen Tzummarum. Mulier zal nu door moeten pakken en een reeks moeten neerzetten: de achterstand op de nummer drie bedraagt nog maar vier punten. Tot volgende week!