Mulier wint met overtuigende cijfers van LSC 1890

Het laatste verslag over een wedstrijd van Mulier is alweer een lange tijd geleden en dat zal vast ook te maken hebben met de resultaten. Sinds 30 september (2-3 tegen Udiros) waren er namelijk geen drie punten meer gepakt. Gister tegen LSC 1890 viel alles een keer op z’n plek en werd een verdiende overwinning geboekt: 1-4.

Selectie:
Keimpe, Arie P, Sergeant Lars, Hidde, Bouma, Jesse, Jorn, Siebe Jan, Marc, Jari, Simon, Stijn, Lytse Hofstra en Teun.

Vorige week tegen TOP’63 vielen Colin en Thijs uit met enkelblessures. Vincent staat nog langs de lijn met z’n voet in het gips en beide Jelmers hadden last van een virus en dus was de bank gevuld met drie toppers van de JO17-1.
Vanaf minuut 1 zat Mulier er bovenop en werd dezelfde strijd geleverd als een week eerder tegen TOP’63. LSC zakte in tot de middellijn en liet Mulier aan de bal. Dit leverde uiteraard redelijk wat balbezit op, maar tot grote kansen leidde dit niet. LSC kwam er af en toe gevaarlijk uit via de zijkanten, maar ook dit leverde in de beginfase niet al te grote kansen op. Af en toe werden er van beide kanten wat speldenprikjes uitgedeeld maar meer dan dat was het ook niet. Mulier had de wedstrijd redelijk onder controle en halverwege de eerste helft kwam Mulier op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant donderde in de zestien meter en via de kluts prikte Jari zijn eerste goal als spits binnen. Een mooie opsteker!

Na de goal moest Keimpe nog wel twee keer even in actie komen, maar hij kon de schoten makkelijk vangen. Miscommunicatie achterin leidde nog wel even tot een hachelijk moment, maar ook dit liep goed af. Even later leek het alsof de scheidsrechter floot voor een penalty voor LSC, maar het hele sportpark had hem niet goed begrepen, want hij floot voor een blessure en dat was een goede beslissing.

Na de rust bouwde Mulier de voorsprong verder uit. Marc kreeg op de zestien meter tijd om uit te halen en schoot de bal prachtig in de rechterkruising. LSC tweette op het eigen kanaal: ‘een zondagschot op zaterdagavond’ en daar kunnen we ons zeker in vinden. Na de 0-2 viel meteen ook de 1-2 (bal in kluts) en waren er nog wel 30 minuten te spelen… Gelukkig was Marc vijf minuten later nog steeds scherp en maakte hij dankbaar gebruik van miscommunicatie achterin bij LSC. Hij omspeelde de keeper en schoof de 1-3 binnen. In minuut 80 maakte ook Siebe Jan eindelijk zijn goal (start van de ketchup fles?) en was de winst binnen. Een dik verdiende 1-4 overwinning was zeer welkom en erg lekker.

Volgende week speelt Mulier thuis tegen UDIROS. Het zou mooi zijn als deze overwinning een vervolg krijgt. Aftrap is om half 3 in Witmarsum. Wees van harte welkom!