Mulier wint eenvoudig van Tzummarum en is klaar voor topper

Mulier moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen het Tzummarum van Johan Faber. In een matige wedstrijd werd het uiteindelijk 4-1 voor Mulier. Wel al de vierde overwinning op rij en komende zaterdag hoopt Mulier daar de 5e aan toe te voegen: dan komt Arum op bezoek.

Selectie: Sander, Arjen, Mart, Sjerp Jan, Gabian, Marc, Siebe Jan, Johan, Hidde, Bartele, Chris, Jan Geert, Jonah en Nanne.

Mulier begon uitstekend aan de wedstrijd en stond na een 3 minuten al op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van achteruit viel tussen de keeper en Jan Geert in, waarna Jan Geert de bal nog net wist aan te raken en de bal via de keeper voor de voeten van Bartele viel. Deze schoot de bal vervolgens in het lege doel en zo stond Mulier meteen al weer op voorsprong. Na de goal zakte het niveau echter en was Tzummarum dreigender dan Mulier. Met veel enthousiasme werden de spelers voorin gezocht bij Tzummarum en daar had de verdediging van Mulier de handen vol aan. Sander moest een paar keer redden, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam er meer evenwicht tussen beide teams. Dit leverde tot de rust geen spectaculaire kansen meer op.

Na de rust gebeurde er meer op het trouwens spekgladde veld van Mulier (“it like wol of wy oan it reedride wien”). Meteen na rust wist Mulier de voorsprong uit te bouwen. Jan Geert kreeg de bal voor zijn voeten na een mooie aanval over rechts en hij schoot de bal prachtig in de verre hoek (staat inmiddels op 7 goals, 3e plek topscoringslijst). Daarna liet Mulier Tzummarum weer wat komen en dat resulteerde in een werkelijk schitterende 2-1: een vrije trap op randje zestien werd kiezelhard in de winkelhaak geveegd en zo was de marge weer verkleind naar 1. Het duurde echter maar twee minuten of Mulier had de voorsprong alweer uitgebouwd: Hidde schoot in de verre hoek raak na een mooie lage voorzet vanaf rechts. Daarna werd Hidde meteen gewisseld (iets met op je hoogtepunt stoppen?) en kwam Jonah voor hem in de ploeg. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Mulier door nog een doelpunt van Johan van Abbema alias ‘De Spiker’; zijn schot werd door de keeper slecht verwerkt en rolde zo de goal in.

Al met al een prima resultaat en zoals gezegd de vierde overwinning op rij. Komende zaterdag speelt Mulier de derby tegen Arum en dan zal er een schepje bovenop moeten qua strijd en spel. Het is de wedstrijd tussen de nummer vier en twee en bij winst zou Mulier Arum passeren op de ranglijst. Een wedstrijd met veel belangen, maar ook met gezelligheid want na de wedstrijd is er een draaiend rad en zorgt de band ‘Unique’ voor de feestelijke deuntjes. Tot aankomende zaterdag!