Mulier wint ondanks vele kansen nipt van CVO

Afgelopen zaterdag speelde Mulier een belangrijke wedstrijd in Vrouwenparochie tegen CVO. Het was aanhaken of afhaken; bij winst zou Mulier CVO immers passeren op de ranglijst. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zuinige 0-1 overwinning, waardoor Mulier nu op een keurige vierde plek staat en al drie wedstrijden op rij heeft weten te winnen. Aandachtspunt voor de komende wedstrijden: afmaken van kansen.

Selectie: Sander, Arjen, Gabian, Chris, Mart, Sjerp Jan, Marc, Hidde, Siebe Jan, Jan Geert, Bartele, Johan, Jorn en Jonah.

Op het zanderige (?) veld in Vrouwenparochie werd om half drie afgetrapt tegen CVO. Vanaf het begin was Mulier de spelbepalende ploeg en CVO zakte terug op eigen helft. Desondanks had Mulier genoeg ruimte om te voetballen en kreeg het in het eerste kwartier kans op kans. Hetzelfde scenario tegen Wardy voltrok zich, alleen werden de kansen toen wel meteen afgemaakt en was dat tegen CVO niet zo. Gabian kreeg na 5 minuten meteen al een grote kans, maar schoot recht op de keeper af. Niet veel later wist ook Jan Geert de bal niet langs de keeper te krijgen. Johan kon zo doorlopen op de keeper, maar zijn aanname was niet goed en later kreeg Jan Geert de bal ook goed mee, maar hij schoot een op een met de keeper over door een duin in het zand. Een bekende uitspraak in het voetbal luidt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat wel doet. Gelukkig gebeurde dit niet, maar het scheelde niet veel. Mulier begon meer en meer tegen zichzelf te voetballen en vergat het goede spel van de eerste twintig minuten door te trekken. CVO kroop meer uit z’n zeeschelp en wist een grote kans te missen vlak voor rust; Sander redde eerste uitstekend waarna de speler de bal in de rebound wist over te schieten voor een leeg doel. Nu wil het zo zijn dat er langs de kant vraagtekens waren over de uitgeslapen Sander, maar hij nam alle twijfels weg door een paar goede reddingen te maken vlak voor rust, waardoor Mulier en CVO met een 0-0 stand gingen rusten.

Na de rust was Mulier vanaf de start weer de bovenliggende partij en liet het CVO niet aan voetballen toekomen. Mulier was dominant aan de bal en had de controle over de wedstrijd. Enige probleem was dat de kansen maar niet werden afgemaakt: Siebe, Jan Geert, Johan, Marc, Gabian; allen wisten ze maar niet te scoren, ondanks soms prima uitgespeelde kansen. Cruijff heeft daar echter wel een uitspraak over: ‘Je moet schieten, anders kun je niet scoren’. Soms werd er zo lang met de bal gespeeld dat de aanval strandde in schoonheid, terwijl er soms vrij baan was om te schieten. Typerend was misschien nog wel een schitterend hakje achter het standbeen van Johan op de vijf meter, maar deze werd gespeeld op een andere aanvaller van Mulier, terwijl dit hakje ook richting het doel had kunnen worden gespeeld. Toch een compliment aan alle spelers, want ondanks de tijdsdruk bleef Mulier geduldig aanvallen en werden er geen overhaaste acties gemaakt. Ook een compliment aan de invallers Jorn en Jonah, want zij maakten opnieuw een prima indruk. Uiteindelijk resulteerde dit dan ook in een verdiende 0-1 voorsprong: Johan gaf de bal vanaf links voor en Jan Geert wist de bal met zijn knie in het doel te glijden. Daarna zakte Mulier iets in en liet het CVO komen, waarna Mulier gevaarlijk wist te worden op de counter met de snelheid van Jonah, maar hij wist helaas niet te scoren na een goede voorzet van Jan Geert. CVO kreeg uiteindelijk na slecht verdedigen van Mulier nog een kans, maar deze werd over gelobd. Zo wist Mulier de wedstrijd met 0-1 te winnen en staat het nu op de vierde plek.

Aankomende zaterdag neemt Mulier het op tegen de nummer 11 van de competitie Tzummarum. De ploeg die onder leiding staat van Johan Faber is slecht aan het seizoen begonnen, maar dat zegt in dit geval niets. Vorig seizoen verloor Mulier in een oefenwedstrijd van Tzummarum met 0-2. Een gewaarschuwd mens telt voor twee… Tot zaterdag!