Mulier weet eenvoudig te winnen van Holwerd

Afgelopen zaterdag speelde Mulier de vijfde competitiewedstrijd in en tegen Holwerd. In alle competitiewedstrijden hiervoor wist Mulier slechts 3 punten bij elkaar te scharrelen, maar in Holwerd wist Mulier eindelijk drie punten mee naar huis te nemen. Mulier speelde zeer overtuigend en wist uiteindelijk met duidelijke cijfers de wedstrijd te winnen.

Selectie: Sander, Arjen, Gabian, Chris, Mart, Sjerp Jan, Folmer, Bartele, Jan Geert, Marc, Jan, Jorn, Siebe Jan en Hidde.

Het was druk op Sportpark ‘de Morgenzon’, maar dat was niet vanwege het voetbal maar vanwege de Frieslandshow; een kleindierenshow waar kippen, konijnen, cavia’s en andere dieren worden tentoongesteld. Dit werd tijdens de rust ook bezocht door enkele Mulier supporters, maar een warm gebraden kippetje was er helaas niet verkrijgbaar. Dat het ontzettend koud was in Holwerd merkte niet alleen het publiek op, maar ook Sander, die in 90 minuten nauwelijks iets te doen heeft gehad. Gelukkig heeft ‘Chubby’ wat reserves voor de winter en dus zou hij deze wedstrijd ook wel overleven.
Mulier heeft vanaf minuut 1 de controle over de wedstrijd gehad en probeerde al voetballend de goal van Holwerd te bereiken. Holwerd heeft de gehele wedstrijd de bal nauwelijks in bezit gehad en probeerde vooral door middel van counters bij Sander in de buurt te komen. Mulier verdedigde echter goed en Holwerd heeft de gehele wedstrijd niet een schot op goal gelost. Mulier speelde geduldig en creëerde na ongeveer een kwartier de eerste mogelijkheid, maar het schot van Jan Geert verdween naast de goal. In de twintigste minuut stond de 0-1 echter wel op het scorebord door een doelpunt van Gabian die er als de kippen bij was om de bal na een scrimmage in het doel te tikken. Na de 0-1 had Mulier een groot overwicht en kreeg het kansen om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien, maar kans op kans werd gemist. De keeper wist schoten van Siebe Jan, Jan Geert en Bartele te keren en zo ging Mulier maar met een magere voorsprong aan de thee.

In de rust dus geen kippetje, maar een bakje koffie. In de rust werd door de supporters gesproken over het goede spel, maar ook over de magere voorsprong. Zou Mulier dit dan toch nog uit handen gaan geven? Eerder dit seizoen werd in Blija een zelfde soort wedstrijd gespeeld, maar daar gaf Mulier het alsnog weg. In Holwerd gebeurde dit echter niet, want het spelbeeld na rust was hetzelfde spelbeeld als voor rust; Mulier had opnieuw veelvuldig de bal en zocht steeds de aanval. Uiteindelijk wist spits Bartele eindelijk van zijn droogte af te komen. De eerste goal was een prachtige aanval over de linkerkant, waarna Jan Geert in plaats van zelf te schieten de bal opzij legde voor Bartele die zo zijn eerste competitietreffer wist te noteren. Twee minuten later stond de 0-3 ook al op het scorebord; ditmaal wist Bartele met het hoofd te scoren. Daarna kreeg Mulier nog voldoende kansen om de score hoger uit te laten vallen, maar deze werden niet benut en zo eindigde de wedstrijd in een 0-3 overwinning.

Een prima wedstrijd van Mulier kant met uiteindelijk ook drie goede goals. Volgende week speelt Mulier thuis tegen de rode lantaarndrager vv Wardy (Ferwert). Van onderschatting mag geen sprake zijn, Mulier zal deze lijn moeten doortrekken en aan moeten sluiten bij de subtop. De eerste stap is in ieder geval gezet… Tot volgende week!