Mulier weet bekerwedstrijd tegen de Walde overtuigend te winnen

Afgelopen weekend stond de eerste bekerwedstrijd voor Mulier op het programma tegen VV De Walde. De wedstrijd werd gespeeld in Bakhuizen vanwege de slechte velden in Oudega. Om 14.30 uur werd er afgetrapt onder een heerlijk warm zonnetje.

Selectie: Sander Spijksma, Arjen van Popta, Mart van der Molen, Max Alen, Folmer de Boer, Chris de Jong, Jan Geert Dijkstra, Hidde Hiemstra, Bartele Boersma, Gabian van Popta, Siebe Jan Otten, Sjerp Jan Heeres, Thijs Witteveen, Marc Burger en Jesse van der Molen.

Tijdens de warming-up bleek dat Marc niet fit genoeg was om te starten en dus begon Hidde in de basis. Vanaf minuut 1 was Mulier de baas op het veld en de Walde werd meteen ver teruggedrongen op eigen helft. Mulier speelde prima voetbal en de vrije man werd makkelijk gevonden. Grote kansen waren er niet te noteren, omdat voorzetten of corners niet goed aankwamen. Halverwege de eerste helft kwam Mulier toch op een terechte voorsprong; Bartele kopte de bal op doel en via een verdediger verdween de bal in de goal. Vanaf dat moment had Mulier de Walde in de tang en werd de druk op doel nog groter. Niet veel later schoot Jan Geert een vrije trap schitterend in de kruising en stond de 0-2 op het scorebord. En nog voor rust werd ook de 0-3 gescoord; Bartele stond op de juiste plek na een scrimmage en wist de bal in de goal te schieten. De 0-3 bij rust was een terechte stand, omdat Mulier veel beter speelde dan de Walde. De Walde heeft in de eerste helft dan ook geen kans gecreëerd. De laatste keer dat Mulier 0-3 voor stond kunnen we ons niet meer herinneren…

De tweede helft bleef Folmer achter in de kleedkamer en voor hem in het veld kwam Thijs. De tweede helft begon de Walde opportunistischer te spelen en werd er hoger druk gezet. Mulier moest hier even aan wennen en had meer moeite met het vinden van de vrije man. De Walde creëerde echter geen kans, maar de dreiging werd groter en groter. Halverwege de tweede helft kwam de spanning toch enigszins terug, omdat een speler van de Walde na een fout achterin de bal mee kon nemen en 1 op 1 met de keeper wist te scoren. Mulier bleef echter voetballen en niet veel later was er de kans op 1-4, maar Chris wist de keeper 1 op 1 niet te verschalken. Uiteindelijk werd het spel bij beide ploegen niet beter en werden de spelers langzaamaan ook vermoeid. Jan Geert wist in de 85e minuut nog de 1-4 te maken; hij schoot een terechte penalty (overtreding op Bartele) in de kruising. De wedstrijd eindigde in een 2-4 uitslag; de Walde scoorde nog een keer nadat een verdediger uitgleed in de eigen zestien meter.

Zo heeft Mulier een prima eerste officiële wedstrijd achter de rug en was het vertoonde spel iets om tevreden over te zijn. Komende dinsdag speelt Mulier thuis tegen SWZ Boso Sneek 1 om 20:00 uur. Zij speelden afgelopen spectaculair gelijk tegen Arum (5-5). Wij zien jullie graag dinsdag langs het veld. Tot dan!