Mulier VR1 verliest terecht van SC Joure VR1

Gisteren mochten de dames van ‘Muljee’ en Jouke Huitema weer hun kunsten laten zien op veld F in Joure. Met een 14-tal goedgemutste dames begonnen we aan de reis naar Joure toe. Na een kleine 5 minuten rijden kwamen een aantal oplettende dames erachter dat er nog een tweetal miste. In plaats van 14 waren er 12 onderweg naar Joure. Gelukkig werd dit probleem al snel opgelost; er was nog een auto in Witmarsum omdat iemand de voetbalschoenen vergeten was. Die kon dan de vergeten dames ook wel even meenemen…

Aangekomen in Joure liepen we door de prachtige accommodatie op zoek naar een kleedkamer, maar deze was helaas niet onder de tribune maar in een deco-unit. De opstelling en tactiek werd door interim-leider Jesse en interim assistent leider Mart verteld en zo werden we langzaamaan klaargestoomd voor de wedstrijd. De opstelling was als volgt: Femke; Amerins, Atsje, Sjoukje, Selma; Margje, Sanne, Ester, Johanna; Susan, Merle. Garina, Martha en Anna begonnen op wissel. Daar kwam enige tijd later nog een wissel bij, omdat ‘good old’ Doety haar kleding en peuter mee had genomen en haar kunsten ook wel eens wilde vertonen aan haar toekomstige Messi. Paul was ook langsgekomen, want een verzorger hebben de dames ook niet en die taak neemt Paul graag op zich. Toen het publiek ook gearriveerd was kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen!

Over die wedstrijd kunnen we trouwens vrij kort zijn. Joure was een waardige tegenstander die goed speelde en de vrije man makkelijk wist te vinden. Het was in de beginfase vooral tegenhouden en Mulier kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. De leiders stonden met de handen in het haar, want dit was niet hoe ze het zich hadden voorgesteld. Er werd daarnaast ook veel gewisseld door een aantal blessures, wat het spel niet ten goede kwam. Uiteindelijk kwam Joure een aantal minuten voor rust op een terechte 1-0 voorsprong en niet veel later scoorden zij ook de 2-0. Na de 2-0 gingen beide teams aan een lekker bakje thee waar Paul voor had gezorgd!

Na de rust speelde Mulier beter. Doel voor deze wedstrijd was opbouwen vanuit achteruit en proberen al voetballend bij de goal van Joure te komen. Waar dit de eerste helft mislukte, werd het de tweede helft beter uitgevoerd en werd Mulier dreigender. De keeper van Joure moest een aantal keer handelend optreden, maar die deed dit prima en zo wist Mulier de aansluitingstreffer niet te maken. Joure bleef ondertussen ook dreigend en het was dan ook te danken aan mede een fantastische redding van Femke dat het bij 2-0 bleef. Uiteindelijk gebeurde er weinig meer en verloor Mulier deze wedstrijd terecht van Joure.

Komend weekend wordt er niet gevoetbald en dat is met het oog op de blessures niet heel verkeerd. Komende week allemaal lekker trainen en dan hopen we in de altijd beladen wedstrijd tegen Scharnegoutum weer eens drie punten binnen te scharrelen. Tot dan!