Mulier VR1 start goed aan de competitie!

Zaterdagmiddag was het weer zover! Er stond een wedstrijd op ons eigen kunstgras tegen tzum gepland. We hadden lang niet tegen hen gevoetbald, dus we wisten niet wat we konden verwachten.
Nadat we tijdens de warming up onze toekomstige dames hadden aangemoedigd, gingen we zelf van start. We begonnen goed! De instelling was goed en daardoor creëerden we een aantal kansen die na 10 minuten beloond werden met een goal! 
De bal leek weggewerkt te worden door de defensie van tzum, maar door druk te blijven zetten zorgden we ervoor dat de bal bij Sjoukje terecht kwam. De afstand naar de goal was redelijk groot, maar Sjoukje haar schot eindigde over de keeper heen in de goal. Wat een ontlading! 
Hierna volgden nog twee kansen uit hoekschoppen. Twee keer kopte Ester de bal over het doel. Ook Melissa kreeg nog een kans. Helaas gingen we hierna steeds minder goed voetballen. Het spel werd slordiger en er traden wat pijntjes op. Hierdoor werden we minder nauwkeurig en ook de vermoeidheid speelde bij een aantal spelers een rol. 
Na ons bakje thee pepten we elkaar weer flink op en we gingen er weer voor. Het leek beter te gaan, maar datzelfde gold voor Tzum. Ze creëerden steeds meer kansen waardoor wij wat benauwder gingen voetballen. Nog even alles op alles zetten en zorgen dat we de wedstrijd winnen. 
Na precies 90 minuten floot de scheids af en dat betekende dat we uit 2 wedstrijden maarliefst 6 punten hebben gehaald. De start is goed en we proberen deze lijn door te trekken dit seizoen! 
Volgende week spelen we tegen vv. Heerenveen en we hopen weer naar huis te gaan met 3 punten om die eerste plaats te behouden!