Mulier VR1 nog altijd op zoek naar eerste (doel)punten

Afgelopen zaterdag stond voor de froulju van Mulier een wedstrijd tegen Oudega op het programma. Na (dikke) nederlagen tegen SWZ Boso Sneek en GAVC werd het wel weer eens tijd voor A. punten en B. doelpunten. Met een selectie van ruim 15 vrouwen, een fraai herfstzonnetje, een droog kunstgrasveld en Teun waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal.

Coach Geert had de opstelling ietwat aangepast, want ‘never change a winning team’ is helaas nog niet van toepassing op de dames. De wijzigingen gaven echter niet het gewenste effect en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Mulier. Toch was het vermakelijk om langs de zijlijn te staan, omdat de nieuwsgierigheid van hond Teun zeer vermakelijke taferelen opleverde. Dat Oudega niet wist te scoren voor rust lag vooral aan de sterk keepende Femke en Oudega zelf. Mulier had daarentegen wel gevaarlijk kunnen worden, maar de counters werden vaak slordig uitgespeeld waardoor Mulier de gehele wedstrijd eigenlijk niet dreigend is geweest.

Tijdens de rust zette Geert het een en ander om met het idee dat alles nog mogelijk is. Met 0-0 rusten tegen een veel betere tegenstander biedt perspectief, want in de resterende 45 minuten kan het nog alle kanten op. Helaas wist Oudega na rust de kansen wel te verzilveren en dat leidde al meteen na rust tot de 0-1 en 0-2. Daarna was het tegenhouden en de score beperken. Uiteindelijk is het resultaat qua doelpunten tegen beter dan vorige week, maar nog altijd teveel om zelf wedstrijden te winnen. Voor alle uitslagen kunt u het beste even een kijkje nemen op voetbal.nl.

Volgende week een een nieuwe kans om doelpunten te maken en punten te pakken. Tegenstander is dan SDS in Oosterend. De wedstrijd begint opnieuw met een 0-0 stand en dus is alles mogelijk!