Mulier verliest openingswedstrijd in Irnsum met grote cijfers

In Irnsum stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Mulier 1. Na een voorbereiding die niet ‘je van het’ was hoopte de selectie op een scenario als dat van SC Heerenveen, maar helaas bleken de Reduzumers veel daadkrachtiger te zijn dan Mulier en werd de wedstrijd terecht verloren.

Selectie: Sander, Arjen P, Arjen V, Mart, Max, Thijs, Jan Geert, Marc, Hidde, Folmer, Lars, Roland, Albert en Gabian.

In de beginfase was het voor beide teams aftasten en ontdekken wat het strijdplan van de tegenstander was. Er vielen dan ook geen grote kansen te noteren en het spel was onrustig. Naarmate de wedstrijd vorderde lieten beide ploegen zich voorin wat meer gelden en werden ook goede aanvallen op de mat gelegd. Mulier kwam door een goede aanval ook voorsprong: een aanval over de linkerkant werd uiteindelijk keurig afgerond door Marc. Echter viel niet veel later de gelijkmaker: een aanval over de linkerkant werd knap binnen geschoten door de aanvaller van Irnsum, maar de vraag is of hier ook buitenspel aan vooraf ging… De scheidsrechter keurde het goed en dus telde de gelijkmaker. Daarna viel het bij Mulier als een kaartenhuis in elkaar: spelers wisten elkaar niet meer te vinden en de organisatie was regelmatig zoek. Mede hierdoor wist Irnsum voor rust nog twee keer te scoren. Eerst liep de spits twee spelers van Mulier ‘eruit’ en wist hij de bal binnen te schieten en uit een corner net voor rust kon een speler van Irnsum vogelvrij de bal binnen werken.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd: de Witmarsumers waren de mindere partij en wisten geen vuist te maken. Irnsum scoorde nog drie maal door middel van een afstandsschot, een afgeslagen bal na een vrije trap (waar overigens hands werd gemaakt) en een penalty (vraag is waarvoor). De laatste goal van de wedstrijd wist Jan Geert te maken: hij kwam een op een met de keeper te staan na een goede steekbal en schoof de bal keurig in de verre hoek.

Al met al een verloren middag voor de spelers, technische staf en meegereisde supporters. In de openingswedstrijd van het seizoen ging Mulier helaas terecht (maar enigszins geflatteerd) met grote cijfers ten onder. Het ontbrak Mulier zaterdag aan creativiteit, daadkracht en dreiging voorop en dit was juist iets wat Irnsum wel had.
Het is uithuilen en opnieuw beginnen en komende zaterdag strijden voor de eerste punten van het seizoen. IJVC komt opnieuw naar Witmarsum toe, maar ditmaal in competitieverband. Zij wisten de openingswedstrijd van het seizoen te winnen met 4-2 van SVBS’77. Zaterdag een nieuwe dag dus ook een nieuwe kans op punten. Tot dan!