Mulier verliest nipt van SWZ Boso Sneek ZM1.

Gister stond de tweede bekerwedstrijd op het programma tegen SWZ Boso Sneek zaterdagmiddag 1. Deze ploeg wist afgelopen zaterdag nog spectaculair gelijk te spelen tegen Arum (5-5). De nieuwe 4e klasser heeft dus geen moeite met het maken van doelpunten, maar krijgt ze ook net zo makkelijk tegen. Daar lagen dus ook kansen voor Mulier, maar helaas eindde het in een nipte verliespartij: 2-3.

Selectie: Sander Spijksma, Arjen van Popta, Jan Geert Dijkstra, Gabian van Popta, Mart van der Molen, Thijs Witteveen, Folmer de Boer, Siebe Jan Otten, Hidde Hiemstra, Bartele Boersma, Sybren Reitsma, Thomas Sprik, Sjerp Jan Heeres en Jesse van der Molen.

Mulier begon erg sterk aan de wedstrijd en zette hoog druk op de defensie van Sneek. Hier waren de gasten duidelijk even van onder de indruk, want de gasten leden veel balverlies. Mulier had in de beginfase dan wel het meeste de bal, maar kansen kwamen er niet echt uit voort. Langzaamaan nam Sneek het initiatief meer over en moest Mulier meer en meer achter de bal aan lopen. Het voetbal werd onrustiger en het bleek lastiger om de bal voorin vast te houden. Sneek had daarom meer balbezit, maar werd alleen gevaarlijk uit corners of vrije trappen. Toch kwam Sneek rond de 20e minuut op voorsprong: miscommunicatie achterin tussen de laatste man en de keeper gaf de spits van Sneek de mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te zetten. Niet veel later was het echter ook alweer 1-1. ‘Siepel’ Reitsma schoot vanuit de draai op randje zestien raak in de verre hoek en zette zo de gelijkmaker op het bord. Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog een keer voor rust. Sneek kwam nog 1-2 voor nadat de spits 1 op 1 werd gezet met de keeper door een steekpass door de midden, maar Mulier kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte door een raak geschoten vrije trap van Mart.

In de tweede helft speelde Mulier niet sterk en had Sneek duidelijk het initiatief. Ballen werden te snel ingeleverd en Sneek kon steeds makkelijker de vrije man vinden. Toch wist Mulier de gelijke stand lang op het scorebord te houden, omdat Sneek niet veel grote kansen wist te creëren met het balbezit. Mulier gokte ondertussen meer op een uitbraak en stelde zich nu vooral verdedigend op. Uiteindelijk brak balverlies rond de 25 meter op de eigen helft Mulier op; Sneek wist snel de vrije man te vinden na het balverlies en deze schoot raak in de verre hoek. Daarna probeerde Mulier het nog wel en wist Mulier Sneek terug te dringen op eigen helft, maar echt grote kansen leverde het niet op. Een schot van Jesse verdween recht in de handen van de keeper en een vrije trap van Mart was ook een makkelijke prooi voor de keeper. Sneek was nu de ploeg die aan het counteren was geslagen, maar de counters werden steeds niet goed uitgespeeld, waardoor Mulier nog alle kans had. Uiteindelijk bleven grote kansen uit en wist Sneek de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Aankomende zaterdag speelt Mulier de eerste derby van het seizoen thuis tegen Arum om 14:30. Beide ploegen hebben nog kans om door te gaan naar de volgende ronde van de beker dus er staat zeker iets op het spel. Komt allen!