Mulier verliest met grote cijfers van Scharnegoutum

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma. Vorig seizoen wist Scharnegoutum’70 geen kampioen te worden omdat Mulier met 0-1 won. Het was duidelijk te merken dat de gasten dat nog niet vergeten waren, want zij waren feller en vele malen beter dan Mulier. Dit resulteerde dan ook in een 0-5 nederlaag..

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Gabian van Popta, Folkert van der Wei, Ivo Haitsma, Sjerp Jan Heeres, Thomas Sprik, Marc Burger, Jesse van der Molen, Mart van der Molen, Johan van Abbema, Mark Hofstra en Arjen Visser.

In de beginfase was meteen al te merken dat Scharnegoutum feller was dan Mulier. Mulier was de bal dan ook snel weer kwijt en Scharnegoutum probeerde combinerend bij de goal van Mulier te komen. Toch viel de 0-1 in de 10e minuut door een snelle counter van Scharnegoutum. Mulier verloor de bal knullig op het middenveld, waarna Scharnegoutum de bal razendsnel bij de rechtsbuiten had die de bal strak voorgaf. Verdedigend ging er toen ook nog wat mis en zo wist de spits van Scharnegoutum de bal er in te schoppen. 
Niet veel later stond ook de 0-2 al op het scorebord; een snelle combinatie door het midden (na opnieuw balverlies van Mulier op het middenveld) werd afgemaakt door de andere spits. Zo keek Mulier na 30 minuten al tegen een onmogelijke opdracht aan, omdat Mulier tot dat moment nog niet één keer in de buurt van de keeper van Scharnegoutum was geweest. Bovendien was zes keer overspelen deze middag al een hele prestatie. 

In de rust kregen de spelers een bakje thee (met suiker) en werd er een speech (die overigens wel een uur had kunnen duren) gehouden. Na een felle kreet en opbeurende woorden ging Mulier vol goede moed de tweede helft in. Mulier ging wat opportunistischer spelen en zette hoger druk. Scharnegoutum kwam lang zo vaak niet meer voor de goal en langzaamaan kreeg Mulier wat meer grip op de wedstrijd. Inmiddels was Arjen Visser het veld ingebracht voor Thomas Sprik om zo de voorhoede meer snelheid te geven. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Mulier probeerde op alle manieren Scharnegoutum te ontregelen. Zo renden er in de 70e minuut vier Zwarte Pieten het veld op, wat weer voer voor discussie gaf langs de lijn. De spelers van Scharnegoutum waren echter niet onder de indruk. Zij pakten de kadootjes die Mulier hen gaf maar al te graag uit en zo wisten ze uiteindelijk nog drie keer te scoren. Een keiharde 0-5 nederlaag en Mulier was eigenlijk over de hele wedstrijd gezien totaal kansloos. 

Volgende week kans op eerherstel. Dan speelt Mulier namelijk de belangrijke derby tegen Bolsward. Winst is het enige dat telt! Tot volgende week. 

Foto’s van de wedstrijd vindt u hier (bedankt Wies!) 

27 november 2017 svmulier Mulier 1 No Comments