Mulier verliest de derby van Arum

Gister was het weer zover: dé derby in en tegen Arum. Een wedstrijd tussen de nummer 2 en 7 van de competitie en de eerste wedstrijd van de belangrijke derde periode. Als Mulier nog iets van het seizoen wil maken, dan zullen er in de eindfase van de competitie veel punten moeten worden gepakt. Gister was daar de kans voor, maar helaas eindigde dit in een teleurstellend resultaat…

Selectie: Sander, Arjen, Gabian, Chris, Folmer, Jesse, Mart, Marc, Jorn, Jan, Johan, Thijs, Hidde, Siebe Jan en Bartele.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd duidelijk dat Jan Geert niet kon aantreden vanwege een blessure en dat Jorn daarom zou starten op het middenveld. Ook Bartele begon op de bank (ziekjes na het horen van de verkiezingsuitslagen) en daarvoor speelde Jan in de punt. Met een vrij jonge selectie (22,7 jaar) begon Mulier dus aan de derby, die meteen begon met vuurwerk (zowel letterlijk als figuurlijk). Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd en schuwden de duels niet. Arum begon beter aan de wedstrijd en wist meteen ook al kleine kansen te creëren, maar Sander stond op de goede plek. Mulier had daarentegen uit de eerste de beste kans op voorsprong kunnen komen, maar Marc schoot na een passje van Jesse via de keeper naast. Niet veel later ontving Jesse de bal na een slechte uittrap van de keeper, maar hij schoot de bal hoog over het doel. Aan de andere kant was het oppassen voor de veel scorende spitsen van Arum, maar zij wisten op een schot naast het doel niet veel te creëren. In de 25e minuut moest Jesse geblesseerd het veld verlaten en kwam Hidde voor hem in de ploeg. Mulier nam langzaamaan het initiatief over, maar kwam toch op achterstand: een corner belandde via een speler van Arum in het doel, zonder dat ie daar veel weet van had. Mulier liet zich echter niet uit het veld slaan en begon steeds beter te voetballen. Dit resulteerde in de 40e minuut dan ook in een prachtige goal: Marc speelde zichzelf voorbij 2 man op het middenveld van Arum, speelde Mart in, die het balletje vast hield en meegaf aan de doorgelopen Marc en die bleef oog in oog met de keeper erg koel. Daarna gebeurde er niet veel meer, maar behield Mulier de controle over de wedstrijd.

Tijdens de rust werd besproken hoe Mulier de 2e helft moest gaan aanpakken, maar na 3 minuten voetballen konden de plannen alweer in de prullenbak. Arum kreeg een penalty na een overtreding en deze penalty werd onhoudbaar binnen geschoten. Daarna moest Mulier op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dit bleek erg lastig te zijn. Zeker nadat uit Arum uit een counter de 3-1 wist te maken. Mulier weet echter niet van opgeven en net als de wedstrijden hiervoor bleven de spelers gaan tot het einde. Bartele viel rond de 70e minuut in voor Jorn en Mulier zette alles op alles om nog wat te forceren. Kansen waren er ook zeker om nog gelijk te komen: Gabian lobte de bal over de keeper heen op de paal en Bartele wist de bal niet in het doel te krijgen in een 1 op 1 situatie met de keeper. Niet veel later schoot Siebe Jan uit de draai hard op goal, maar de keeper van Arum wist de bal prima te keren. Arum is na de 3-1 eigenlijk niet meer op de helft van Mulier geweest en Mulier had ook absoluut meer verdiend, maar helaas wist Mulier niet verder te komen dan de 3-2 die op naam kwam van Gabian; hij schoot de bal na een scrimmage binnen.
Daarna begon de derde helft onder leiding van Sipke en dat toonde wel aan hoe erg de derby leeft in de omgeving: het was druk, gezellig en ontzettend sfeervol. In de wedstrijd werd door beide kanten gestreden voor de punten, maar na de wedstrijd maakten beide teams er samen met het publiek een mooi feestje van. Mooi dat dit zo kan!

Uiteindelijk had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven, maar helaas werkt het zo niet in de voetbalwereld. Mulier zal de rug moeten rechten en moeten doorgaan zoals het de tweede helft speelde. Komend weekend heeft Mulier vrij en daarom kan het zich rustig voorbereiden op de volgende kluif tegen koploper Ternaard. En voor de mensen die het spandoek gister gemist hebben: morgenavond om 20:00 uur kunt u gaan kijken naar de JO15-1 die vijf minuten lang ballen op trainer SiebeJan zijn achterwerk mogen schieten, want belofte (in dit geval scoren tegen Arum) maakt schuld.