Mulier heeft verlies tegen Franeker aan zichzelf te danken

We houden dit verslag kort. Onder het mom van ‘in een vlek moet je niet wrijven’, en ‘geen zout strooien in een open wond’ leek ons dat wel zo verstandig.

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Folkert van der Wei, Sjerp Jan Heeres, Gabian van Popta, Mart van der Molen, Johan van Abbema, Ivo Haitsma, Marc Burger, Jesse van der Molen, Bas Bergsma, Arjen Visser, Thomas Sprik, Hidde Hiemstra.

Mulier was in de eerste helft de betere ploeg. Het positiespel was sneller en beter dan dat van Franeker dat vooral de lange bal hanteerde. Franeker speelde de bal vaak blind naar voren en hoopte op een opleving van de twee spitsen, maar in de eerste helft heeft Melis geen redding hoeven te verrichten. Mulier kreeg ook niet veel kansen, maar zowat de enige kans die het kreeg was ook meteen raak:  Jesse ontving een steekbal dwars door de Franeker verdediging en hij kon de bal langs de keeper in de korte hoek schieten voor de voorsprong.

De tweede helft was kwalitatief erg slecht. Mulier wilde wel voetballen maar was te onrustig. Een paar minuten na rust was het al gelijk. Een speler van het thuisteam kreeg op een meter of 20 de bal, die stuitte op, en uit de draai schoot hij de bal zomaar in de goal. Verder heeft Franeker niet veel actie ondernomen om met tikkie takka voetbal de goal van Mulier te bereiken. Het was meer boom boom voetbal, elk rondvliegend onderdeel werd naar voren geschopt. Mulier kon echter niet makkelijk daar doorheen voetballen. Thomas kon nog wel een strakke voorzet afleveren op Arjen Visser maar die schoot naast. En Thomas kreeg zelf nog een kans maar kreeg de bal niet lekker mee en toen lag de keeper er ook al voor. Een bloedeloos gelijkspel leek de uitkomst. Niet dus. Een paar minuten voor tijd werd er hotseknotsvoetbal gespeeld in de zestien van Mulier. Melis kon op een schot nog redding brengen maar de rebound ging er in. ******!!!!

Snel vergeten dit verslag mensen, volgende week komt er hopelijk een positiever verhaal. Zaterdag komt namelijk Scharnegoutum op bezoek. Daar werd vorig jaar nog een heerlijk potje tegen gespeeld. Sinterklaas komt volgende week zaterdag ook aan in Witmarsum, om 13:30 op de landtong. Ik heb hem via mijn verlanglijstje dringend verzocht om ons team drie punten te schenken. Mocht u twijfelen naar welk evenement u die dag zou willen gaan. Nou ik weet het wel. Eerst ff snel naar Zwarte Piet, en dan als de wiedeweerga naar It Fliet! 

20 november 2017 svmulier Mulier 1 No Comments