Mulier speelt knap gelijk tegen koploper AVC

Gister kwam koploper AVC op bezoek in Witmarsum. Voor de bezoekers werd het een zeer frustrerende middag met als geluk dat het nog 1-1 eindigde. Mulier hield de gasten goed tegen en stond qua organisatie prima. Op het moment van schrijven kijk ik naar Liverpool – Everton en dat lijkt wel aardig op de wedstrijd van gister…

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Gabian van Popta, Marc Burger, Sjerp Jan Heeres, Mark Hofstra, Folkert van der Wei, Jesse van der Molen, Mart van der Molen, Ivo Haitsma, Johan van Abbema, Thomas Sprik, Joey Leeuwen en Hidde Hiemstra.

Mulier liet vanaf begin af aan de bal bij AVC. Het was AVC dat maar moest laten zien waarom ze bovenaan staan. En dan lieten ze in de eerste helft absoluut niet zien. Mulier hield zich makkelijk staande en had zelf de grootste kansen. In de 13e minuut was Mulier na balverlies van AVC razendsnel bij de goal van AVC. Gabian van Popta zou de bal voorzetten, maar omdat deze gemist werd door Mart vloog de bal zomaar in de goal van AVC. De grensrechter van AVC stak de vlag nog omhoog voor hinderlijk buitenspel, maar de scheidsrechter van dienst keurde de goal ondanks het vlagsignaal goed. En zo stond Mulier zomaar op voorsprong tegen de koploper van de competitie!
Na de treffer probeerde AVC wat meer druk te zetten, maar het leidde niet tot grote kansen. AVC werd vooral gevaarlijk door vrije trappen en corners, maar of Melis stond goed opgesteld of de kopballen vlogen over de goal. Ondertussen counterde Mulier er vrolijk op los en had het ook op 2-0 kunnen komen, ware het niet dat Ivo Haitsma de bal na goed terugleggen van Marc B op de keeper schoot. Even later schoot Marc B de bal net voorlangs nadat hij zichzelf had vrijgespeeld rond de zestien meter. Zo mocht AVC van geluk spreken dat Mulier er niet nog twee in wist te prikken.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. AVC ging wat opportunistischer spelen en Mulier kwam meer onder druk te staan. Het eerste kwartier na rust was even overleven voor Mulier. AVC kreeg rond de zestien veel vrije trappen en ook een aantal corners, maar AVC kreeg de bal er maar niet in. Langzaamaan zorgde dat voor meer en meer frustratie bij de bezoekers. De wedstrijd werd harder en feller en de scheidsrechter raakte af en toe ook wat de weg kwijt. Supporters van de uitploeg gingen zich ermee bemoeien en spelers van AVC begonnen met de meest verschrikkelijke scheldwoorden spelers van Mulier uit te dagen. De spelers Mulier bleven echter kalm en rustig, hoewel het absoluut onacceptabel was wat er af en toe werd gezegd door de spelers van AVC. Na enige tijd kon Mulier de wedstrijd beslissen, maar Mart van der Molen liet het na de keeper te passeren. En niet veel later viel de gelijkmaker alsnog. Een verdediger wilde een bal wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd. De bal kwam pardoes bij een speler van AVC terecht, die de bal vanaf buiten de zestien hard en zuiver langs Melis schoot. Na de gelijkmaker ging AVC op zoek naar de winnende, maar dit leverde niets op. De coach van AVC kon zich ook niet meer inhouden en stond ineens bij Melis omdat hij vond dat Melis aan het tijdrekken was.  Al met al een bewogen middagje op it Fliet…

Na de wedstrijd overheerste een dubbel gevoel, omdat Mulier toch wel drie punten binnen had kunnen slepen. Achteraf mag men ook blij zijn met een punt tegen de koploper. Voor nu winterstop en afwachten wat de rest van de ploegen doen. Niet vergeten: 23 december kaartmiddag, 6 januari Jan Cuperus Toernooi! Alvast fijne kerstdagen!