Mulier pakt drie hele belangrijke punten in derby tegen Arum!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Je hebt van die wedstrijden die al het gehele jaar in de agenda staan opgeschreven, klassiekers van de buitencategorie. Noem het de klassieker, de topper, El Clasico, wij noemen het Arum tegen Mulier. Een duel dat deze keer te boek stond als een kraker in de onderste regionen van de 4e klasse A. SV Mulier had de afgelopen weken geen competitiewedstrijden op het programma, waardoor de concurrentie gestaag kon uitlopen. Het was aan het team van Marco Vlap om een begin te maken aan een succesvolle reeks.

Selectie:

Kelvin van der Heide, Arjen van Popta, Folkert van der Wei, Sjerp Jan Heeres, Chris de Jong, Marc Burger, Mart van der Molen, Johan van Abbema, Jesse van der Molen, Ivo Haitsma, Arjen Visser, Mark Hofstra, Siebe Jan Otten, Bas Bergsma

Het was prima weer dit weekend dus besloot Mulier om de auto te laten staan en “op ’t fietske” te vertrekken naar Arum. Ook vele Witmarsumers waren naar Sportpark de Bining gekomen. De wedstrijd begon gelijkwaardig. Na een aantal minuten was de eerste kans voor Mulier. Een voorzet vanaf de flank kwam bij Jesse van der Molen, maar deze schoot de bal hoog over het doel. De beste kansen waren ook voor Mulier. Arum kwam niet direct tot volle kansen. De ruimte achter de verdediging van Arum probeerde de tegenpartij te benutten en de achterste linie had het dan ook druk om Arjen Visser af te stoppen aan de linkerkant. Die kwam dan ook meermaals op zetten. De laatste pass van Mulier kwam daarentegen niet altijd aan en schoten op het doel waren makkelijk te pakken voor de keeper van Arum. Arum kwam aan de andere kant makkelijker tot voorzetten. Het was soms druk in de zestien voor keeper Kelvin van der Heide maar zijn verdediging wist alle aanvallen goed af te slaan.

De tweede helft beloofde meer spektakel op te leveren. Mulier kreeg meer overwicht, de kansen bleven nog wat achterwege. Er kwam gedurende de wedstrijd meer ruimte op het veld, maar beide teams konden niet profiteren van de snelle buitenspelers. Mulier kreeg nog een paar schotpogingen maar die misten kracht. De thuissupporters lieten zich veelvuldig horen aan de zijlijn, vooral als het gevaarlijk werd met de corners van Arum. Maar ook hier stonden de spelers van Mulier weer goed opgesteld. Het duurde pas tot 75e minuut voordat de wedstrijd een spannende slotfase in ging. Inmiddels was onze B-junior Siebe Jan Otten in het veld gekomen voor Mart van der Molen. De invaller kreeg voorin de bal aangespeeld en kwam tot diep in het strafschopgebied. Hij speelde zich knap vrij en op de achterlijn passeerde hij de keeper van Arum. Siebe Jan legde de bal breed en vervolgens was het voor Ivo Haitsma een koud kunstje om de bal in het doel te tikken. De 0-1 was voor de Witmarsumers aan de kant reden tot juichen, maar ook zij wisten dat er nog een spannend kwartier te wachten stond. En dat bleek. Alle ingrediënten voor een klassieke derby kwamen aan bod. Er was een klein opstootje op het middenveld dat de scheids moest sussen. Daarna probeerde Arum met man en macht de gelijkmaker te realiseren. Vanuit achteruit en vanaf de zijkant werd de bal in de zestien van Mulier gebracht, en enkele schoten werden weer vakkundig geblokt. Mulier kon er telkens snel uitkomen met omschakelende middenvelders zoals Marc Burger en Jesse van der Molen maar voorin stokte het regelmatig. In de 85e minuut kwam het wederom tot een voorzet van Arum, op de rand van de 5 meter wilde een aanvaller de bal koppen op doel maar hij werd in de sandwich genomen door Arjen van Popta en Folkert van der Wei. De scheidsrechter wees met de hand naar de stip en gaf enkele minuten later een rode kaart aan aanvoerder van der Wei. Dat terwijl die niet eens de overtreding veroorzaakte. Trainer Marco Vlap was woedend aan de zijlijn. De penalty werd vervolgens laag in de rechterhoek geschoten door Sibold Jellema, Kelvin zat nog erg dicht bij de bal maar kon de 1-1 niet voorkomen. Zo was het spelbeeld in een moment omgeslagen en rook Arum hun kans om toch nog de drie punten van directe concurrent Mulier af te pakken. Marco Vlap bleef zich opwinden aan de zijkant om beslissingen van de scheidsrechter, en werd even later achter de railing gezet. Tsja sportpark de Bining heeft nou eenmaal geen tribunes om mensen naar te verwijzen. Alles wees in de richting van Arum mocht het nog tot een winnaar komen. Ze gingen verder met de 2-1 te zoeken, maar vergaten misschien wel om een counter te voorkomen. Na een afgeslagen aanval kwam Mulier er snel uit en werd Arjen Visser aangespeeld voorin. Die speelde zich behendig door de verdediging en kon zo een op een met een hijgende verdediger in zijn nek op de keeper van Arum af. Arjen bleef de verdediger nipt voor en de keeper kwam uit. Van achteren werd hij nog neergehaald maar met z’n gouden voet kon Visser net nog de bal het beslissende zetje geven, en rolde de bal in het doel voor de onverwachte 1-2 in de 90e minuut. Beduusd stonden de Arumers in en naast het veld, maar ze moesten nu alles op alles zetten. De laatste minuten waren zenuwslopend. Mulier probeerde nog een aantal keer te counteren. Bij een steekpass kwam de keeper van Arum vroeg uit, en omdat hij als veldspeler de geschorste keeper moest vervangen, sprintte hij met de bal het veld over. Zijn actie werd pas op 30 meter van de goal van Mulier gestuit waardoor het doel van Arum leeg was. Arjen Visser kreeg aan de rechterkant op de middenlijn de bal en ging met alles wat hij had naar voren. De keeper sprintte in alle macht weer naar zijn doel, Visser kon de bal proberen in het doel te schieten maar wist misschien niet helemaal dat de keeper zover uit zijn doel was geweest. Hierdoor kon een verdediger hem afstoppen. Mulier wist dus niet de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar kon opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter af blies voor het eindsignaal. Na de 0-1 nederlaag van eerder dit seizoen had SV Mulier een heerlijke revanche gehaald.

Beide teams en supporters kwamen daarna tezamen in de kantine waar Witmarsumer Sipke de Boer voor het muzikale spektakel zorgde. Zo staat SV Mulier weer veiliger op de 10e plaats op de ranglijst met 19 punten en blijft VV Arum achter met 15 punten op de een na laatste plaats en is nacompetitie dichterbij gekomen. Volgende week zaterdag staat Mulier thuis tegenover nummer laatst Lions 66. We hopen met de steun van het publiek weer op een driepunter. TOT DAN!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”9081,9082,9083,9084,9085,9086,9087,9088,9089,9090,9091,9092,9093,9094,9095,9096,9097,9098,9099,9100,9101,9102,9103,9104,9105,9106,9107,9108,9109,9110,9111,9112,9113,9114,9115,9116,9117,9118,9119,9120″][/vc_column][/vc_row]