Mulier komt opnieuw terug van een achterstand

Gisteren speelde Mulier, ondanks de vele regen van afgelopen week, toch ‘gewoon’ in en tegen Tzummarum. Het veld daar lag er gezien de weersomstandigheden prima bij en zo kon er dus worden afgetrapt om half 3 tussen de nummer 10 en nummer 7 van de competitie.

Selectie: Sander, Jan, Arjen, Gabian, Chris, Folmer, Jesse, Jan Geert, Siebe Jan, Bartele, Jorn, Mart, Hidde, Johan en Marc.

Aangekomen in Tzummarum bleek dat Schettens het een en ander vergeten was. Dat zij het teambelang voorop stellen is zeker duidelijk geworden: de tassen met tenues waren in Tzummarum te vinden, maar de eigen kledingtassen stonden nog keurig op It Fliet. Na een belletje met het thuisfront waren deze kleren iets later dan gepland te vinden in Tzummarum. Arjen van P haakte in de warming-up af met een blessure aan de knie, waarvan iedereen verbaasd op keek want die jongen is toch nooit geblesseerd door voetbal? Het kwam dan waarschijnlijk ook door een klein ongelukje in de melkput… Kin gebeure! Even een tactische omzetting: Jan Piebenga op de rechtsmid, Chris op de rechtsback en Marc en Gabian in het centrum.

De scheidsrechter uit Leek floot om half 3 voor de aftrap en beide teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Mulier speelde de eerste helft met de wind in de rug en wilde Tzummarum vast zetten op eigen helft en ze dwingen tot de lange bal. Het druk zetten verliep echter niet zoals Mulier dat voor ogen had, waardoor Tzummarum makkelijk een lange bal kon geven op de spitsen en dat zorgde regelmatig voor gevaar. Dit kwam mede doordat Mulier aan de bal ontzettend slordig was en de bal regelmatig snel inleverde, waarna Tzummarum de lange bal meteen speelde en het middenveld van Mulier nog in voorwaartse beweging was waardoor het veld ontzettend groot werd gemaakt. Ondanks dat kreeg Mulier na een 10 minuten wel een grote kans: Jesse dribbelde vanaf het middenveld naar het doel en schoot een zwabberbal richting de keeper, waarna Bartele de rebound bijna binnen tikte, maar ook die hield de keeper uit z’n goal. Daarna werd het spel echter met de minuut slechter aan Mulier kant en werden ballen op onverklaarbare wijze ingeleverd. Tzummarum vond het allemaal wel best en kon gewoon wachten op grote fouten van Mulier. Die fout kwam er dan ook en werd meteen afgestraft: Jesse speelde een tikkie breed op het middenveld op eigen helft, maar die bal kwam achter Jan Geert. Tzummarum onderschept, speelt de spits in en die schuift de bal in de linkerhoek. Een op dat moment terechte achterstand, want Tzummarum was veel dreigender en Mulier bakte er niet veel van. Niet veel later had Tzummarum dé kans om op 2-0 te komen: de scheidsrechter zag een overtreding van Jesse op de spits van Tzummarum en dus kwam er een penalty. Sander wist de bal echter prima te keren en zo bleef Mulier een grotere achterstand bespaard. Tot de rust was het voor Mulier doorkomen en op een paar afstandsschoten na creëerde Mulier eigenlijk niks. Misschien dat het bakje thee wonderen doet…

In de tweede helft begon Mulier beter en feller. Dit leidde niet meteen tot grote kansen en Tzummarum bleef met de lange ballen dreigend, maar de intentie om te voetballen en te willen winnen was terug. Echter sneed Mulier zich in de eigen vingers, omdat vrije trappen makkelijk werden weggegeven door teveel te praten tegen de scheidsrechter. Zowel Chris als Jan Geert kregen daarvoor de gele kaart gepresenteerd en dus ook een vrije trap tegen. De vrije trappen waren dreigend, maar Sander redde prima op een schot van dichtbij. Uit een corner viel echter toch de 2-0 voor Tzummarum, doordat een speler van Tzummarum van dichtbij vrij kon binnen koppen. Daarna veranderde er iets aan de wedstrijd en werd Mulier plotseling veel dreigender. Het spel werd beter, medespelers werden makkelijker gevonden en het spel werd ook opportunistischer. Jorn was inmiddels ingevallen voor Hidde en zijn schot na een corner verdween in de handen van de keeper. Diezelfde keeper hield later ook een schot van Siebe Jan tegen en in de rebound wist Bartele de bal niet op doel te krijgen. Ronde de 76e minuut kwam Mulier echter terug in de wedstrijd door een rake penalty van Jan Geert. Mulier kreeg een penalty omdat Jesse door de keeper onderuit werd gehaald nadat een crosspass van Jan Geert tussen de keeper en Jesse inviel en laatstgenoemde eerder bij de bal was dan de keeper. Een paar minuten later leek Jesse de 2-2 te maken, maar hij stond buitenspel en dus werd de treffer afgekeurd. Mulier was nu de bovenliggende partij, maar moest waken voor de uitbraken van Tzummarum. Uiteindelijk viel in de 90e minuut ook de 2-2: na goed doorkoppen van de ingevallen Mart kon Jan Geert doorlopen naar de goal en gaf hij de bal breed op Jesse die de bal in het lege doel kon schieten. Daarna wilde Mulier doordrukken en proberen de drie punten nog mee te nemen, maar dit was teveel van het goede en zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 uitslag. Het voetbal was opnieuw niet best, maar terugkomen na een 2-0 achterstand zegt wel iets over het karakter van de spelers.

Volgende week neemt Mulier het op in en tegen Arum. Een belangrijk duel voor beide ploegen: Mulier moet proberen aan te haken bij de subtop en Arum wil bij koploper Ternaard in de buurt blijven. Mulier zal echter vanaf het begin af aan moeten strijden voor een goed resultaat in plaats van na een achterstand. Komende week genoeg tijd om de mannen voor te bereiden op de derby! Tot volgende week!