Mulier JO9-1 verliest leuke pot tegen Scharnegoutum JO9-3

Zaterdag 2 december speelde Mulier JO9-1 in Witmarsum tegen Scharnegoutum JO9-3. Dat de winter op 1 december zijn intrede had gedaan dat was te merken: het kwik kwam maar tot 1 a 2 graden Celcius. “Brrrr” was het dus voor iedereen op deze ijzig koude morgen.
Op goal hadden we de 1e helft Jens / de 2e helft Watze- Anne; Achterin stonden Douwe en Durk-Pieter; Op het middenveld speelden Simme, Watze Anne (1e helft) en Jens (2e helft); Voorin hadden we Dylan en Koen.

Natuurlijk was het koud, maar ondanks dat konden we er een leuke pot van maken. Simme kreeg de bal ergens op het middenveld en nam de bal mee. Na een korte rush probeerde hij het van een afstandje, en met een geplaatst schot belandde de bal achter de keeper: 1-0.

Wij vielen aan en hadden een grote drive naar voren toe, waardoor onze tegenstander Scharnegoutum ’70 prima ruimte kreeg om ook tegenaanvallen  te plaatsen. Daardoor werd het al snel weer gelijk: 1-1. Met name de eerste helft zag je dingen terug die er op trainingen ook herhaaldelijk worden getraind: kijk om je heen: waar ligt de ruimte en wie staat er vrij?  Dus kijken en passen. Maar ook: elkaar helpen wanneer we de bal kwijt waren of wanneer tegenstander in de (tegen)aanval ging. Zo werden voorin met enige regelmaat Koen of Dylan gevonden door middel van een lange pass van achteruit.  Deze aanvallen werden niet werden beloond met een doelpunt en dat was jammer. Toch lukte het ons om in de 1e helft nog een keer tot scoren te komen: door weer een aanval van ons ontstond er een scrimmage voor de goal van onze tegenstander. Toen belandde de bal voor de voeten van Watze- Anne en hij wist wel raad met dit buitenkansje: boem, 2-1!

De tweede helft waren we lang aan Scharnegoutum gewaagd en de doelpunten vlogen er van beide kanten gemakkelijk in. Zo maakte Scharnegoutum gauw 2-2 en daarna ook 2-3.  Jens had nog niet gescoord en hij vuurde vanaf een afstandje met vlammend schot: 3-3. Even niet opletten leverde de 3-4 op. Maar ondanks de kou bleven we lang de ‘spririt’ houden, want even later was het 4-4. Koen pikte namelijk ook een doelpuntje mee. Maar daarna waren we moe gestreden, en de meesten flink verkleumd. (Brrr). Daardoor maakte Scharnegoutum in de slotfase nog 2 doelpunten. Uiteindelijk was de uitslag 4-6.

Tot slot hebben wij nog ‘De Quote Van De Dag’ voor jullie, en deze kwam van Dylan. Aan hem werd gevraagd waarom hij een aantal weken niet meer had gescoord. “Omdat ik daar te oud voor ben geworden” was het prachtige antwoord van hem!

Wij zijn trots op jullie dat jullie er zo’n leuke pot van hebben gemaakt, ga vooral zo door!!