Mulier JO15-1 wint topper tegen Oudega/HJSC/Heeg JO15-2

Op  Zaterdag 3 November stond de eerste topper op het programma , beide ploegen hadden alles nog gewonnen, alleen het doelsaldo van Mulier was stukken beter. Van tevoren hadden we te horen gekregen dat ze 2 snelle spitsen hadden, Melis had een tactisch plan bedacht om de beide spitsen lam te leggen , dus daarom bestond de achterhoede dit keer uit Pierjan ,Melle en Simon Ulbe allemaal familie van ” Usain Bolt en die werden bijgestaan door de ‘‘stofzuiger” van Mulier Johannes. Gelijk vanaf het begin signaal zat Mulier er boven op en daardoor kreeg Heeg/Oudega maar moeilijk de bal bij de voorhoede , na 6 minuten was het dan al raak een prachtige voorzet van Simon werd mooi binnen geschoten door middenvelder Marten 0-1 . Een minuut later was het bijna raak voor Heeg/Oudega , de spits liep op Thijs af maar die verkleinde goed zijn goal en met een katachtige redding voorkwam Thijs de gelijkmaker. Na een kwartier was het wederom Marten die scoorde [het moet niet gekker worden]  0-2, daarna was het een beetje over voor Mulier de achterhoede ging af en toe mee naar voren wat leidde tot een tegen een achterin , en dat met een snelle voerhoede is levensgevaarlijk. Mulier kreeg ook nog wel een aantal kansjes maar die werden niet benut , mede ook omdat Heeg/Oudega een uitstekende keeper had. Toch werd het 1-2 omdat de achterhoede niet helemaal goed stond en de snelle Jelle van Heeg/Oudega kon  alleen op Thijs aflopen en beheerst afrondde. In de rust werd er even gesproken wat er wel en niet goed ging en dat werd goed opgepakt in de 2e helft , er werd prima combinatievoetbal gespeeld en Pierjan en Johannes stopten de beide aanvallers af en er werd gevochten voor elke bal door het hele team. In de 45e minuut zorgde midmid Jelmer na een voorzet van Simon voor de bevrijdende 1-3, daarna was het een genot om te zien langs de kant om de jongens aan het werk te zien , met veel passie en inzet werd Heeg/Oudega soms helemaal weggespeeld. 5 minuten later was het Simon die met een mooi schot de keeper bijna verraste, alleen de keeper liet de bal los en Nick was er als de kippen bij om de 1-4 binnen te schieten. In de 55 minuut kreeg Heeg/Oudega plots weer een beetje hoop, doordat de spits zomaar de 2-4 binnen kon tikken, Mulier moest dit kleine tikkie even verwerken, mede ook om dat er een paar jongens er flink doorheen zaten, maar de middenvelders Vincent, Jelmer en Marten hebben als leeuwen gevochten en dan moet je soms weleens tot het gaatje gaan. In de 60e werd dan de definitieve genadeklap uitgedeeld door Simon na een mooie steekpass van Jelmer 2-5, een paar minuten later dook opeens Johannes op in het strafschopgebied die de bal kreeg van Simon en met een mooi schot schoot Johannes de 2-6 binnen. De snelle Jelles van Heeg/ Oudega werden helemaal lam gelegd in de 2e helft , mede ook door de “familie Bolt” van Mulier. De eindstand werd bepaald door Jelmer die een echte klutsgoal maakte , maar die tellen ook 2-7. De eerste topper werd dus terecht gewonnen door Mulier mede ook door goed voetbal , inzet, passie en plezier en dan is het als leiding zijnde een genot om dat terug te zien op het veld.