Mulier JO15-1 wint eerste competitiewedstrijd in 2e klasse

Na 3 dikke overwinningen in de 3e klasse en 4 overwinningen in de beker, vond de KNVB het nu wel tijd om Mulier JO15 in de 2e klasse te laten voetballen, dus Mulier JO15 zit nu volgeboekt tot de kerstdagen en dan moeten we ook nog 2 competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd doordeweeks inhalen. Op Zaterdag 26 Okt. speelde Mulier JO15 zijn eerste wedstrijd!!!! in de 2e klasse tegen Terschelling en kon men gelijk zien of we ons konden meten in deze klasse , In de 2e min. was het al bijna raak voor Mulier, maar Jordi schoot de bal net naast het doel. In de 5e min gaf Jelmer een prachtige pass op linksbuiten Lieuwe, die bal goed aannam en met een droge schuiver de keepster verschalkte 1-0. In de 11e min was het Johannes die als een wervelwind over het veld stoomde om vervolgens vanaf rechts een mooie voorzet af te geven , alleen de voorhoede spelers konden net niet bij de bal komen. In de 17e min, gaf Jordi een mooie pass op Stijn, alleen Stijn zijn inzet werd gekeerd door de keepster van Terschelling. Mulier voetbalde lekker fris en fruitig en gaf goed partij aan Terschelling, soms waren we net even te laat en lieten we Terschelling teveel voetballen , maar tot echte grote kansen voor Terschelling leidde dat niet. In de 26e min. was het spits Nick, die met een prachtig schot uit de draai, de bal in de kruising joeg 2-0 [zo maakte zijn vader die vroeger niet]. Een paar min. later was daar bijna de aansluitingstreffer ,maar doelman Thijs kon zijn eigen fout herstellen en keerde de inzet van de spits van Terschelling. In de 30e min. was er een mooie pass van Joran op Jordi, die schiet vervolgens de bal door de benen van de keepster van Terschelling en zo werd het 5 min. voor de rust 3-0. Vlak na rust werd de wedstrijd beslist door Simon , na een fout van de doelman [doelvrouw werd in de rust gewisseld] van Terschelling kon Simon de bal oppikken en vervolgens in het lege doel schieten 4-0. In de 41e min. was het bijna raak voor Vincent , maar zijn schot werd gered door de keeper en bleef het 4-0. Mulier bleef lekker voetballen en af en toe ging het er fysiek stevig aan toe , maar scheidsrechter Sjerpjan had goed de wedstrijd onder controle en kon het tempo maar net bijhouden. In de 63e min. was het Jelmer die met een soort wippertje de bal wilde voorzetten ,bijna was de bal erin gegaan door Jelmer , maar Jordi was er als de kippen bij, om net zijn schoen er tegen aan te zetten 5-0. In de 67e min. was het Simon, die met een prachtig afstandschot de doelman kansloos liet 6-0. Vlak voor tijd was er nog een enorme kans voor Terschelling , maar ook deze inzet werd gekeerd door Thijs en zo eindigde deze wedstrijd in een mooie overwinning voor Mulier JO15 en hebben we laten zien dat we aardig kunnen meedoen in deze klasse. Bij deze willen we de trouwe supporters, de scheidsrechter en grensrechter  bedanken voor hun inzet. Volgende week om 15.30 tegen LSC uit Sneek, u bent van harte welkom.