Mulier JO15-1 wint derby van Arum/Stormvogels JO15-1

Selectie: Jarno, Johannes, Thijs, Didier , Simon U. , Joran, Nick , Jelmer , Stein , Jordi , Chris , Simon , Lieuwe M. , Vincent, Mark en Pierjan      afwezig Luc.

Zaterdag 16 Nov. was daar  de eerste derby voor Mulier JO15 in en tegen Arum/stormvogels het was bewolkt en lekker koud weer, maar het speelveld viel nog wel mee. Bij het spelen van derby’s gebeurt altijd wel wat het zijn altijd aparte wedstrijden , of je nu boven – of onderstaan staat, nu moesten we in Arum om een scheidsrechter zoeken. Na een kwartier oponthoud begon om 10.45 de wedstrijd en kon Mulier vol aan de bak , want Arum wilde deze morgen niet als schietschijf functioneren. Arum probeerde vol op de aanval te gaan en Mulier liet dat eigenlijk wel toe , echter grote kansen kregen beide ploegen niet er werden wat plaagstootjes uitgedeeld her en der. In de 18e min was het Vincent die op links doorstoomde en zijn voorzet werd net naast gekopt door Jordi. In de 23e min. kwam Arum verrassend op voorsprong, een misverstand tussen keeper en verdediger , daardoor kon de spits van Arum simpel de bal in het lege doel schieten 1-0. Mulier speelde niet goed ze lieten Arum teveel voetballen en ook in duels werd er af en toe niet goed ingegrepen. In de 29e min. kreeg Lieuwe een goeie kans , maar zijn schot ging net naast, vlak voor rust ging Pierjan het vijandelijke strafgebied binnen, passeerde 2 man en schoot de bal mooi langs de keeper 1-1. Hierna kregen beide ploegen nog wat kleine kansjes  , maar de ruststand bleef 1-1. In de rust werd er even gesproken over de 1e helft en iedereen wist bij zich zelf wel, dat dit niet de beste helft was van het seizoen , dus na een peptalk van Melis over hoe het nu wel moet in de 2e helft en dat er wat meer gevraagd werd van de spelers tot nu toe. In de 40e min. was er een scrimmage voor het doel van Arum en goaltjesdief Chris was er weer als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten 1-2. In de 44e min. kwam er een prachtige pass van middenvelder Pierjan op rechtsbuiten Simon , die vervolgens zijn tegenstander de hielen liet zien en met een bekeken schot de 1-3 op het scorebord zette. In de zelfde min. was het weer Simon, die een mooie voorzet gaf op Jordi en die schoot de bal mooi met binnenkant voet langs de keeper 1-4. In deze fase was Mulier ook heer en meester in het veld en was Arum niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft , maar in de 52e min. kreeg Johannes de bal wat ongelukkig op zijn arm in het strafschopgebied en de scheidsrechter oordeelde een penalty voor Arum en deze werd dan ook goed binnen geschoten 2-4. Mulier kreeg ook nog wel wat kansen op de 2-5, maar met wat  kunst en vliegwerk hield de doelman nog wat ballen tegen. In de 56e min. wilde Jarno de bal wegwerken, maar deed dat niet helemaal lekker en zo kon de spits van Arum de bal veroveren en de 3-4 aantekenen en werd het weer een ware thriller net als afgelopen Maandag tegen QVC [lees verslag op de Muliersite] .  In de 61e min. was het Vincent die met bekeken steekbal in het strafschopgebied, Simon bereikte en die liet vervolgens de keeper kansloos 3-5. Maar nog geen minuut later was het wederom Arum die er weer een wedstrijd van maakte , want uit het niets maakte de thuisploeg er 4-5 van en moest Mulier weer vol aan de bak om wel de 3 pnt. mee te nemen naar Witmarsum. In de laatste min. nam Simon een corner, de bal werd slecht weggewerkt door de keeper en de bal belande voor de voeten van Chris en die hoefde alleen maar zijn voet er tegen aan te zetten en zo eindigde deze wedstrijd in een 4-6 overwinning voor Mulier JO15. En ook in deze wedstrijd kunnen we weer leren van onze fouten en zijn we nog steeds ongeslagen in de 2e klasse, eigenlijk begint nu de competitie pas voor Mulier , want nu komen de 5 beste ploegen van deze klasse aan bod, te beginnen a.s. Woensdag thuis tegen Zeerobben JO15-2 en Volgende week Zaterdag een uitwedstrijd tegen Overzwaluwen JO15 uit Koudum en dan kijken we wel hoe we er dan voor staan.