Mulier JO15-1 opnieuw oppermachtig tegen LSC JO15

Na 2 weken niet te hebben gevoetbald, was er op Zaterdag 11 Mei eindelijk weer eens een competitiewedstrijd tegen LSC uit Sneek. Thuis werd er nog met 6-2 gewonnen , maar dat zegt natuurlijk niet altijd alles , maar Mulier had vandaag een voordeel , want LSC moest vandaag winnen om nog kans te maken op een eventuele kampioensschap. LSC is meer een fysieke ploeg met vooral lange halen op de voorhoede en dat werd vooraf ook verteld aan de ploeg. Vanaf het eerste fluitsignaal was Mulier de bovenliggende partij , Mulier was gretig en het maakte het LSC erg lastig, binnen 2 minuten was het al bijna 0-1 , maar het schot van Chris werd gered door de keeper van LSC. Een paar minuten later was het Jelmer die maar net over schoot, LSC kwam maar weinig aan voetballen en elke bal die ze voor de voeten kregen werd naar voren geschoten, maar de achterhoede van Mulier gaven geen krimp en zo werd LSC in de beginfase nauwelijks gevaarlijk. In de 11e minuut was het dan wel raak voor Mulier, een mooie vrije trap werd keurig binnen geschoten door Simon. Daarna werd LSC wat gevaarlijker , maar Erik hield mooi zijn doel schoon. In de 25e minuut werd er een overtreding gemaakt op Lieuwe M . binnen het strafschopgebied, een strafschop oordeelt de scheidsrechter [gelukkig had die man 4 ogen en ik maar 2] dit buitenkansje liet Simon zich niet afpakken en schoot vervolgens de pengel binnen 0-2. Daarna werd het wat rommelig Mulier ging soms mee met het voetbal van LSC en werd er nauwelijks nog gecombineerd. In de rust werd dat nog even duidelijk vermeld, wat we wel en niet moeten doen en dat hebben de jongens in de tweede helft goed opgepakt. Gelijk na de rust was het Nick die een grote kans kreeg, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper, LSC werd gelijk wakker geschud maar die bleven maar de lange bal hanteren en dat vond Mulier wel best, want daardoor werd LSC maar niet gevaarlijker. In de 46e minuut kreeg Mulier een corner , deze corner werd niet goed verwerkt door LSC en via Nick kwam de bal bij Pierjan die de 0-3 binnen schoot. Daarna ging LSC alles of niets spelen en kwamen er steeds meer ruimte voor Mulier, in de 55e minuut kwam er een pass van achteren op Simon , die met zijn snelheid de achterste man eruit liep en zo alleen op de keeper afgaan en beheerste afrondde 0-4. Mulier kon frank en vrij voetballen, want LSC geloofde het verder wel. In de 65e minuut werd er een prachtige aanval opgezet , via het middenveld kwam de bal bij Nick , die vervolgens Simon aanspeelde en die maakte op zijn beurt een mooie een twee met Lieuwe, die beheerste de 0-5 binnen schoot, een aanval uit het boekje waar TADIC EN ZIYECH nog weleens van wakker worden. Na het laatste fluitsignaal was iedereen opgelucht dat de punten binnen waren en dat er volgende week wederom een kampioenswedstrijd zit aan te komen. Verder wil ik de meegereisde supporters van Mulier bedanken voor hun steun en toeverlaat.