Mulier JO15-1 neemt afscheid met een dubbel gevoel

Terwijl ik mijn laatste verslag schrijf voor Mulier JO15 , staat de voetbalwereld in brand. De competitie wordt niet meer hervat en ook voor de beker wordt niet meer gestreden. Natuurlijk is dit een wijs besluit, want de gezondheid voor spelers gaat boven alles , maar toch blijf je met een dubbel gevoel zitten en dat is natuurlijk ook meer dan logisch. Want je blijft je toch steeds maar afvragen, wat als ……. er geen virus was , hadden we wederom mee kunnen voetballen voor de punten??? in de 1e klasse , want we stonden na 3 wedstrijden in de 1e klasse toch weer mooi bovenaan, of wat als ……… er geen virus was , zouden we misschien in Juni met de z’n allen op het podium staan met de grote beker???. we zullen het helaas nooit te weten komen en daar moeten we ons er maar bij neerleggen , hoe hard dat ook is. Ook Melis en ik nemen afscheid van de JO15 , na een fantastische tijd van 2 jaar is het nu tijd om als supporter langs de kant te staan, maar deze 2 jaar zal ik mijn hele leven niet meer vergeten. Wat jullie als elftal ons hebben gegeven , dat is gewoon af en toe niet te bevatten, zoveel inzet, passie en plezier en dan ook nog 3 kampioensschappen achter elkaar , dan mag je daar een diepe buiging voor geven aan het hele team en begeleiding.

Want het begon vrij rustig op 8 Sept. 2018 in de 4e klasse, een heel normaal elftal met als nieuwkomers uit de JO13: Nick , Lieuwe , Vincent en de toen nog onbekende Chris uit Bolsward, Melis en Obe waren al leider en daar werd Tjeerd aan toegevoegd. Elke competitie begint met 3 bekerwedstrijden en dat gold ook voor de JO15 ,  mooie oefenwedstrijden zeggen de leiders dan altijd, voordat de competitie begint , Blackboys , QVC en Arum waren de tegenstanders, Blackboys en QVC waren geen partij voor ons en dus viel de beslissing in Witmarsum op een prachtige avond en op het prachtige kunstgras, veel publiek, dus een echte bekerkraker, die gewonnen werd door Mulier met 4-1, voor het eerst na de 1e ronde.

Daarna volgde de competitie in de 4e klasse, de JO15 werd ongeslagen KAMPIOEN , soms met te weinig tegenstand, maar ook wedstrijden met mooi en goed voetbal. Je had  ook in deze klasse wel wedstrijden erbij zitten die je niet snel gaat vergeten, zo ook de wedstrijd tegen buurtgenoot Bolsward , waarbij je eerst moest intrappen op een veld van 2 bij 2, daarna moest de leidster van Bolsward eerst nog moest zoeken om een scheids en grensrechter en vervolgens komt er een scheids op het veld die nog nooit had gefloten en zaalvoetbalschoenen aan had. Of de monsterscore tegen Workum 0-24 , maar de mooiste wedstrijden zijn toch de kampioenswedstrijden, 5-0 winst op Oosterlittens.

Nu gingen we met hele team weer een stapje hoger spelen, in de 3e klasse voorjaar 2019 met een uit- en thuiswedstrijd. Ook in deze klasse werd Mulier onverwachts kampioen met goeie tegenstanders, alleen Mulier speelde deze competitie als een echt team, in sommige wedstrijden waren de spelers net een stel tijgers , eerst wat spelen met de tegenstanders en dan op het juiste moment toeslaan en niet meer loslaten. Ook in deze competitie zaten er weer wedstrijden bij waar je als publiek en begeleiding erg vrolijk van werd. De lichtwedstrijd op Vrijdagavond tegen LSC uit Sneek, waar de ploeg uit Sneek voetballes kreeg van Mulier. Met prachtig combinatievoetbal en hard werken, werd LSC met een 6-2 verlies naar huis gestuurd. Maar wat  de jongens ook hebben geleerd in 2019 , hoe je om moet gaan na een verliespartij , zoals de thuiswedstrijd tegen ONS, bij winst waren we wederom kampioen. Volle bak in Witmarsum bijna alle toeters en bellen waren aanwezig en dan verlies je de wedstrijd en moet je als leider even tot 10 tellen en zorgen dat de ploeg niet gaat ontsporen, want dit hoort ook bij het leerproces , maar de ploeg heeft het goed verwerkt en na een lekkere week van trainen, werd de ploeg toch nog kampioen tegen DFC uit Menaldum. Dan wordt je dus 2x kampioen in een jaar tijd en ga je als leider toch even nadenken wat je verder wil , echt veel beter kan het eigenlijk niet meer , dus besloot ik om te stoppen en dat had ik ook gezegd tijdens onze BBQ avond voor de kampioenen , ouders , familieleden en begeleiding bij de Fam. Postma.

Dan wordt het 31 Aug 2019 en ben je niet ingedeeld in de 2e klasse, maar speel je weer 3e klasse , we nemen afscheid van Melle, Erik en Marten en we kregen er liefst 7 spelers bij van de JO13, en “buurjongen” Didier Fens, toch besloot ik om niet te stoppen en er nog een jaar aan vast te plakken, want dit was ook weer een hele uitdaging voor de JO15. Net als vorig jaar begonnen we ook weer met 3 bekerwedstrijden en nu waren ook de eerste 2 wedstrijden geen partij voor Mulier , dus kwam het weer op de laatste wedstrijd aan , thuis tegen 1e klasser AVC en weer werd het een avondwedstrijd. Nu weer met alles erop en eraan en wederom werd er weer een lichtwedstrijd gewonnen en plaatst de ploeg zich voor de 2e keer op rij voor de 1e ronde.

Na 3 dikke overwinningen en wederom geplaatst voor de 2e ronde in de beker, vond de KNVB het nu wel nodig om de JO15 in de 2e klasse te plaatsen, dus alle schema’s konden weer in de prullenbak en waren we tot de kerstdagen ingepland. Wat er in deze competitie allemaal is gebeurd, dat is met geen pen te beschrijven , je moet er soms bij zijn geweest om het te geloven. Sommige ploegen hadden in deze competitie al een paar wedstrijden gespeeld , dus we moesten ook nog wel een paar keer doordeweeks voetballen. Dat gebeurde dus ook op 11-11-2019 uit naar QVC , slecht weer, verkeerde informatie via de app, 4-2 achter met de rust, wat er na de rust gebeurde kon zelfs Alfred Hitchcock niet bedenken, het wordt 4-4 en bij 4-5 vliegt de koffie door mijn vrachtauto van blijdschap en winnen we weer een lichtwedstrijd 4-6.

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg staan we plotseling bovenaan en hebben we alles in eigen hand, eerst thuis tegen NOK en deze wedstrijd werd ook op een doordeweekse dag gespeeld en daar had Mulier wel ervaring mee , bij winst moest ik lopen naar Makkum , want daar werd dan de kampioenswedstrijd gespeeld. De jongens wonnen met 4-2 van NOK en ik kon me opmaken voor een wandeltocht naar Makkum , daar werd met 4-0 gewonnen en voor de 3e keer op rij het kampioenschap binnen gehaald in de 2e klasse!!!!!!!!!!!

Je kan als leider van alles gaan bedenken hoe dit allemaal tot stand komt , maar ik weet het gewoon niet. De oudere jongens hebben de jongere garde goed opgevangen en iedereen weet wat er gevraag werd toen we deze uitdaging aangingen en natuurlijk hadden we in deze selectie een paar fenomenen lopen die de jongens op sommige momenten op sleeptouw namen.

Zaterdag 1 Febr. begint de voorjaarscomp. 2020 voor Mulier JO15 in de 1e klasse , Pierjan was gestopt en wij als leiders waren wel benieuwd of deze klasse niet te hoog was gegrepen. Maar de 1e wedstrijd tegen NOK leverde gelijk 3 pnt. op na 2-3 winst. Dan volgt er op 8 Febr. een thuiswedstrijd tegen V.V. Heerenveen, deze ploeg traint 3x in de week en doet elk jaar mee om de prijzen. Dus een mooie uitdaging voor Mulier , bij rust was het 1-2 voor Heerenveen , wat ik na de rust heb gezien was een elftal , dat voor het publiek ging spelen. Dit was de beste helft wat ik ook heb gezien in 2 jaar tijd , hier zat passie , strijd en plezier in. Na afloop was iedereen door het dolle heen en ik kreeg zelfs lovende berichtjes van mensen die voor het eerst bij de JO15 keken en dat doet je toch wel iets.

Op Donderdag 5 Maart werd de halve finale behaald door een overwinning op Aengwirden en was deze ploeg heel dichtbij voor een finaleplaats, maar de rest is historie. 7 Maart zou de laatste wedstrijd worden voor Mulier JO15 , een thuiswedstrijd tegen Joure en ook deze wedstrijd werd in winst omgezet 2-0 en na 3 wedstrijden staat Mulier boven met 9 pnt. uit 3 wedstrijden.

In deze 2 jaar hebben we natuurlijk ook veel leuke dingen gedaan, naar de MAC , naar een wedstrijd van Cambuur en Heerenveen, rondrit met de kampioenskar, ontbijten in de molen schoen opgezet met Sinterklaas , surprise na de bekerwinst, ontbijten bij Mulier met grabbelton van de Sint.

Mijn hoogtepunt van deze 2 jaar is toch wel Dec. 2019 , het vieren van het kampioenschap in de 2e klasse, met alle famileden van de voetballers en staffleden ontbijten in de kantine van Mulier, dit was echt genieten voor iedereen die aanwezig waren , en natuurlijk de kerstman die niet mocht ontbreken op deze ochtend.

Nu het einde nabij is en iedereen in onzekerheid leeft, wil ik hierbij Melis en Siebejan bedanken voor jullie leiderschap en de vele trainingen die er zijn gegeven , de beide wasvrouwen van de afgelopen 2 jaar Jeltsje en Kirsten. Onze vaste scheidsrechter Sjerpjan die toch maar steeds bereid was om te willen fluiten en niet alleen Zaterdags. Alle ouders die steeds maar hun zoon uit bed moeten halen om te zeggen dat hij moet voetballen [grapje] , alle grensrechters die bereid waren om te vlaggen en natuurlijk alle supporters die de ploeg hebben aangemoedigd en prachtige wedstrijden hebben gezien. Verder wens ik alle voetballers heel veel plezier in hun verdere loopbaan bij Mulier en we zien elkaar vast wel weer op het veld , maar ik dan als supporter. Zoals ik al zei , deze 2 jaar vergeet ik nooit meer. bedankt allemaal.  

7 april 2020 svmulier Jeugd No Comments