Mulier JO15-1 behaald monsterscore tegen Workum

Zaterdag 15 December 7.45 , het hele team in het donker op het Kaatsplein te wachten tot we kunnen vertrekken, normale mensen liggen nog op een oor, maar de JO15 krijg je niet gek, sommigen hadden een paar uur geleden nog kerstgala gevierd op school. Om 08.45 moest Mulier aantreden tegen Workum JO15 op papier een zwakke tegenstander met veel tegen doelpunten, maar in het voetbal weet je het nooit. Er moest gewonnen worden om uitzicht te houden op het kampioensschap, Vanaf het eerste fluitsignaal kon je al zien dat dit een hele makkelijke morgen ging worden, in de 4e minuut was het dan ook al raak een mooie combinatie tussen Simon en Nick en laats genoemde maakte ook de 0-1. Nog geen 2 minuten later maakte Simon de 0-2 na een lange pass van Pierjan, Workum bakte er niks van en de keeper kon beter gaan rugbyen die hield niet een bal vast. Maar Mulier trok zich daar niks van aan en voetbalde lekker door , in de 9e minuut was het wederom Simon die scoorde na een voorzet van Pierjan 0-4. In de 14e minuut liet Chris ook van zich horen hij scoorde de 0-4, nog geen minuut later was het Chris die met een prachtige voorzet Simon op maat bediende en de 0-5 was binnen. Oja Thijs stond op de goal en die kreeg af en toe een bal toegespeeld door Erik of Johannes want ze hadden een beetje medelijden met hem , zo hoorde hij er toch nog een beetje bij. In de 18e minuut was het Nick die van dichtbij eerst de onderkant van de lat raakte, maar in de rebound de bal toch nog in het doel schoot 0-6. Weer 2 minuten later was het wederom Chris die zijn 2e goal maakte 0-7, deze 7 doelpunten vielen allemaal binnen 20 minuten , dus dan ga ik even kijken op hoeveel doelpunten we nu totaal zitten 86 , dus als we met 22-0 winnen dan hebben we de 100 vol, wordt dat ons volgende doel je moet toch wat. In de 23e minuut was het spits Nick die zijn 3e maakte 0-8 , weer 2 minuten later was het wederom Nick die de 0-9 scoorde na een mooie voorzet van Simon. In de 28e minuut was nu lieuwe aan de beurt om te scoren na weer een voorzet van Simon 0-10, weer 3 minuten later [want zo snel ging het wel] was het Marten die ook wel wilde meedoen met deze doelpuntenmachine en zo scoorde hij de 0-11. In de 33e minuut dacht Simon, ik heb nou al genoeg voorzetten gegeven ik wil zelf ook wel even scoren en dat gebeurde dus ook 0-12. Nog geen minuut later was het weer Simon die scoorde na wederom een mooie voorzet van Pierjan , die 2 konden mekaar wel aardig vinden de 1e helft. In de 35e min maakte Simon er een echte hattrick van 3x achterelkaar scoren in een helft 0-14, De ruststand bepaalde Workum zelf , door een eigen doelpunt te maken, maar die tellen ook 0-15. In de rust werd al gewaarschuwd dat je nooit meer zo’n helft krijgt , de aanvallende partij wordt wat nonchalanter en de tegenstander gaat wat in de goal hangen om te proberen dat het niet 0-30 wordt. We hadden weer een nieuw doel de 100 halen zoals ik al zei, in de 2e helft werd alles wat anders  de kansen die we de eerste helft wel benutte werden nu om zeep geholpen, afstand schoten ging naast of hoog over en het mooie combinatie voetbal was af en toe ook niet meer aanwezig. Maar op elk veld in Nederland zie je dit aankomen, als je zo ver voor staat. In de 48e min was het Chris, die een goeie wedstrijd speelde die de 0-16 maakte, 4 minuten later was het wederom Simon die scoorde uit een voorzet van Pierjan 0-17 [duo van de dag] . Na een dik kwartier werd er pas weer gescoort????????????????????????????????????????????????????????????????????????? We hadden nog 20 minuten te gaan om minimaal 5 keer te scoren [100x], in het veld kon je  het ook merken , de ”MACHINE” werd even gesmeerd en in de 60e minuut liep het allemaal weer als vanouds, de nieuwe linksbuiten Johannes scoorde zijn 1e goal van de wedstrijd 0-18. Nog geen minuut later was daar Chris die met een prachtig schot de 0-19 op het scorebord zette. Met nog 10 minuten te spelen werden er een paar jongens zenuwachtig , zouden we nu weer een nieuw doel halen , het eerste doel was overwinteren in de beker en nu 100 doelpunten maken in 9 wedstrijden. De laatste 10 minuten van de wedstrijd ging dit team tekeer als beesten, eerst was het Chris die de 0-20 binnen schoot en 2 minuten later was het Vincent die op een fantastische wijze de 0-21 maakte. En ja hoor daar was dan de 100e goal van deze competitie , deze werd gemaakt door Jelmer, die al vele ballen richting het centrum schoot maar deze belangrijke schoot hij wel binnen 0-22, en nog was het niet gedaan, volgens mij vond Johannes het wel een mooi plekje op de linksbuiten , want hij maakte de 0-23 en de 0-24 van deze wedstrijd. Het is leuk voor de jongens om er weer een doel bij te hebben , maar het echte doel is volgende week om 09.30 tegen Oosterlittens , dan tellen de voorgaande 9 wedstrijden niet meer. Gefeliciteerd jongens en staff met het behalen van de de 100 doelpunten en hopelijk kan ik dat volgende week ook zeggen in het verslag maar dan ”gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap” , maar zover is het nog lang niet.