Mulier is gedegradeerd naar de 5e klasse…

Gisteren was het alles of niets voor zowel Mulier als HJSC. Helaas was er aan het eind van de lange wedstrijd niets voor Mulier en (bijna) alles voor HJSC. Voor het eerst in de historie degradeert Mulier naar de 5e klasse; de laagste in het noordelijke amateurvoetbal. 

Selectie: M. Bergsma, M. Hofstra, M. van der Molen, S.J. Heeres, F. de Boer, M. Alen, J. van Abbema, A. van Popta, J. Piebenga, A. Visser, J. van der Molen, T. Sprik, S.J. Otten en H. Hiemstra. 

Mulier begon fel aan de wedstrijd en zette meteen hoog druk op de verdediging van de bezoekers. De duels werden fel aangegaan en veel duels werden ook gewonnen. Het was bij beide ploegen de eerste tien minuten echter erg rommelig in balbezit; de zenuwen hadden duidelijk de overhand. Na tien minuten was er ook al de eerste tegenvaller voor Mulier; Arjen Visser kon niet verder en moest gewisseld worden. Hidde Hiemstra kwam voor hem binnen de lijnen. HJSC zorgde daarna nog wel voor de meeste dreiging, maar grote kansen leverde het echt niet op. Mulier probeerde het een aantal keer met een afstandsschot, maar de schoten van Jesse verdwenen over de goal. HJSC werd vooral gevaarlijk door corners of vrije trappen, maar de kopballen verdwenen of in de handen van Melis of werden over of naast gekopt. Waar het HJSC niet lukte uit dode spelmomenten, lukte dit Mulier wel in de 27e minuut. Een vrije trap van Mart verdween via de keeper op de lat en Jesse stond op de goede plek om de rebound binnen te schieten. Daarna drukte Mulier goed door en was HJSC het even kwijt. Het leidde uiteindelijk nog tot één grote kans. Johan kapte na een counter een verdediger uit en had de bal breed moeten leggen op Jesse, maar door miscommunicatie tussen beide spelers schoot Johan zelf. Deze bal vloog echter over de goal. 

In de tweede helft was het HJSC dat er meteen bovenop zat. Mulier kwam er niet aan te pas en wist de tweede bal niet meer te veroveren. Melis had een aantal keer een paar geweldige reflexen in huis waardoor HJSC niet de gelijkmaker wist te scoren. De schoten kwamen vooral voort uit hoekschoppen, die Mulier veel tegen kreeg in de tweede helft. Hieruit viel ook de gelijkmaker; een corner werd bij de 2e paal naar de goal gekopt, maar onderweg werd deze aangeraakt door een speler van HJSC en was Melis kansloos. Daarna was het voor beide supportersploegen nagelbijten. Voor beide ploegen gold dat ze op zoek waren naar de winnende treffer, maar ook wilden beide ploegen geen tegentreffer incasseren. Het was ontzettend spannend en van goed voetbal was allang geen sprake meer. Naarmate de wedstrijd vielen er ook steeds meer spelers uit met kramp en werd  het een echte slijtageslag. Jesse kon ook niet verder en werd vervangen door Siebe Jan. Uiteindelijk moest Melis nog een paar keer redding brengen en wist Mart een vrije trap over te schieten. Er vielen echter geen goals meer waardoor er verlengd moest worden.

In de verlening bleef het spelbeeld hetzelfde, maar leek het of Mulier steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Het had in ieder geval meer balbezit en probeerde al voetballend de goal van HJSC te bereiken. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant; in de 102e minuut viel het doelpunt (opnieuw) uit een corner omdat deze pardoes in de goal viel. Mulier moest dus aan de bak..

In de tweede helft van de verlenging zette Mulier alles op alles om de gelijkmaker te maken. Deze viel al vrij snel. In de 110e minuut werd er opnieuw gescoord uit een vrije trap van Mart; Mark Hofstra kopte schitterend raak. Daarna probeerde Mulier de winnende treffer nog te maken, maar helaas kopte Johan op de paal na een scrimmage. Alle spelers hadden last van kramp en het was echt vechten tot het einde. Helaas werd de winnende treffer niet meer gemaakt en dus moesten penalty’s de beslissing brengen.

Mulier begon aan de penaltyserie: 

 • Max scoort.
 • HJSC scoort.
 • Mart scoort.
 • HJSC scoort.
 • Melis mist (over).
 • HJSC scoort. 
 • Johan scoort.
 • HJSC mist (naast). 
 • Thomas scoort. 
 • HJSC scoort.
 • Arjen mist (paal).
 • HJSC scoort.

En zo kwam er na de penaltyserie dus een einde aan twee seizoenen vierde klasse. Mulier is afgedaald naar de 5e klasse en dat doet ontzettend veel pijn. We hebben er alles aan gedaan en helaas mocht het niet zo zijn. Via deze weg wil ik alle vrijwilligers, leden, supporters, sponsors, spelers en technische staf bedanken voor jullie support en steun afgelopen periode. Wij hopen dat jullie verbonden blijven aan de club en ook volgend seizoen ons weer komen steunen. Dan gaan we er samen voor zorgen dat Mulier zo snel mogelijk weer uit de 5e klasse vandaan komt. Voor nu uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen…