Mulier heeft geen kind aan Wardy

Gister speelde Mulier de thuiswedstrijd tegen Wardy uit Ferwert. Wardy staat onderaan in de competitie, maar Mulier wilde niks weten van onderschatting en had ook absoluut belang bij de drie punten; dan werd de aansluiting naar de subtop gevonden. Dat dit uiteindelijk in een 8-1 overwinning resulteerde had niemand vooraf gedacht.

Selectie: Sander, Arjen, Mart, Chris, Sjerp Jan, Folmer, Jan Geert, Siebe Jan, Johan, Marc, Gabian, Jonah, Nanne en Hidde.

Vooraf was bekend dat oud Mulier keeper Sjoerd Ate lid is van Wardy en hij misschien wel onder de lat zou staan, maar dit was helaas niet het geval. Trainer René had de opstelling ietwat gewijzigd na de overwinning van vorige week tegen Holwerd. Hidde mocht vanaf de eerste minuut spelen en omdat Bartele afwezig was begon Johan in de spits. Johan wilde het René moeilijk maken en dat werd al vrij snel duidelijk. Na 22 seconden lag de bal namelijk al in het netje achter de keeper van Wardy. Een steekpass vanuit het middenveld zette Johan een op een met de keeper en Johan schoot de bal na zijn dribbel beheerst in de hoek. In de 4e minuut stond de 2-0 ook al op het scorebord; Jan Geert kon na een fout achterin bij Wardy zo doorlopen naar de keeper en ook hij schoot de bal prima binnen. Vanaf de kant werd toen al hier en daar ’tien, tien, tien’ geroepen, maar Wardy liet Mulier schrikken door in de 14e minuut de aansluitingstreffer te scoren. In de 18e minuut werd de voorsprong weer uitgebreid door een fraai doelpunt van Jan Geert; hij schoot de bal vanaf randje zestien in de verre kruising. Daarna liet Mulier enkele keren na de score uit te breiden en was het vooral oppassen voor de eigen gemakzuchtigheid, maar Mulier deed dit prima en Wardy had de gehele wedstrijd eigenlijk niks in te brengen. In de 40e minuut scoorde Hidde na een prima lage voorzet van Siebe Jan die goed het overzicht behield. Zo ging Mulier met een comfortabele voorsprong de rust in en had het goedgemutste publiek tijd voor het drinken van een warm bakje koffie.

In de tweede helft ging Mulier vrolijk verder met scoren. Marc scoorde in de 47e minuut van dichtbij nadat de keeper de bal losliet. De wedstrijd was vanaf de 40e minuut eigenlijk al wel gespeeld en Mulier kon dan ook rustig voetballen en de jonge jongens inbrengen voor de oude garde. Folmer werd ingebracht voor Johan (niet dat hij oud is), Chris (wel oude garde) verliet het veld voor Jonah (16 jaar, JO19-1) en Folmer verliet het veld daarna ook alweer voor Nanne (16 jaar, JO19-1) in verband met een blessure. Beide debutanten maakten een prima indruk, waarbij vooral Jonah een heel mooi debuut beleefde. Vooraf werd er nog gekscherend tegen hem gezegd dat als je niet scoort, je ook niet in het verslag komt. Dat had Jonah goed begrepen, want twee minuten na zijn invalbeurt scoorde hij zijn eerste treffer voor Mulier 1 na een prima assist van Folmer. Bij deze sta je dus in het verslag! In de 84e minuut wist hij ook zijn tweede treffer te noteren na opnieuw een prima aanval en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 8-1 door nog een rake vrije trap van Jan Geert.

Al met al was het een prima wedstrijd van Mulier kant tegen Wardy. De uitslag is met het oog op het doelsaldo ook prima en het vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week tegen CVO is groot. Het is de wedstrijd tussen de nummer drie en de nummer zes; bij winst gaat haakt Mulier aan en komt het boven CVO te staan, bij verlies is het voorlopig afhaken. Volgende week om 14:30 uur in Vrouwenparochie, tot dan!