Mulier hard onderuit tegen directe concurrent V en V’68

Afgelopen zaterdag stond er een echte zes punten wedstrijd op het programma. Bij winst op V en V’68 zou Mulier een gat slaan met de onderste regionen, bij verlies zou Mulier meteen op plek tien belanden; een plek die aan het eind van de rit nacompetitie betekent. Helaas werd er keihard verloren van V en V’68 en dat heeft Mulier volledig aan zichzelf te danken.

Selectie: Gert Jan Meekma, Arjen van Popta, Gabian van Popta, Folkert van der Wei, Mark Hofstra, Klaas de Vries, Johan van Abbema, Jesse van der Molen, Max Alen, Lars Vallinga, Arjen Visser, Mart van der Molen, Jan Piebenga en Sjerp Jan Heeres.

Vooraf werd er duidelijk gehamerd op een goede start van Mulier. Vorige week stond Mulier al na een minuut op achterstand en tegen V en V’68 duurde het niet veel langer. Al na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong; een vrije trap kon niet worden weggewerkt door de verdediging en doelman Gert Jan Meekma waardoor de speler van V en V’68 de bal na enig fortuin in zijn voeten kreeg en de bal in leeg doel kon schoppen. Opnieuw een goal tegen uit een standaardsituatie en opnieuw dus ook een valse start voor Mulier. Na de goal probeerde Mulier de draad op te pakken en werden er ook wel degelijk kansen gecreëerd. Zo waren de hoekschoppen van Mulier steeds gevaarlijk en kwamen drie spelers van Mulier nét een teen tekort om de voorzet van Folkert binnen te werken. Later werd ook een voorzet van Lars Vallinga door iedereen gemist en schoot diezelfde Lars de bal hard tegen de keeper aan na een goede counter van Mulier. V en V’68 bleef echter ook gevaarlijk; Gert Jan wist een bal van de spits prachtig uit de hoek te keren. Vooral de sterke spits van V en V’68 zorgde voor problemen achterin bij Mulier; hij wist iedere bal vast te houden en af te schermen tot medespelers arriveerden op diep gingen lopen.

Na een donderspeech in de rust moest het dan in de tweede helft gaan gebeuren voor Mulier. Er werd voor elke bal gestreden, V en V’68 kreeg geen mogelijkheid meer om op te bouwen, maar het mocht allemaal niet baten. Mulier probeerde het wel, maar door de vroege voorsprong werd het ontzettend lastig verhaal. Jesse en Max probeerden het nog met schoten, maar deze wist de keeper iedere keer tegen te houden. Ook wist Arjen de bal niet in het net te koppen na opnieuw een goede hoekschop. Omdat Mulier alles op alles ging spelen, ontstonden er ruimtes voor V en V’68 en daar wisten ze handig gebruik van te maken. Bij de 2-0 kwam de spits een op een met Gert Jan na uitglijden van Folkert en de 3-0 viel in de laatste minuten; een laag schot eindigde in de verre hoek.

Al met al een ontzettend teleurstellende middag. De komende weken zal er veel moeten veranderen wil Mulier degradatie ontlopen. De ploegen onder Mulier (Arum en Beetgum) wisten beide te winnen waardoor de komende competitiewedstrijd tegen Arum (10 maart) van enorm belang is. De komende twee weken staan er veel trainingen en een oefenwedstrijd tegen Blauw Wit JO19-1 (3 maart) op het programma, zodat Mulier klaar is voor de nu al beladen derby. Tot dan!