Mulier en Arum verdelen de punten na spektakelstuk

Afgelopen zaterdag speelde Mulier de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Arum. De eerste derby van het seizoen mondde uit in een spektakelstuk met veel goals en felle duels, waardoor het publiek waar kreeg voor het betaalde entree geld.

Selectie: Sander Spijksma, Thijs Witteveen, Max Alen, Jesse van der Molen, Sjerp Jan Heeres, Mart van der Molen, Folmer de Boer, Jan Geert Dijkstra, Bartele Boersma, Chris de Jong, Siebe Jan Otten, Hidde Hiemstra, Jorn Hofstra en Thomas Sprik.

Mulier begon uitstekend aan de wedstrijd en zette Arum meteen vast op eigen helft. De bal werd snel en makkelijk rond gespeeld en Arum had veel moeite met het goede spel van Mulier. Arum had overtredingen nodig om Mulier te stoppen en vanuit één van deze overtredingen wist Mulier de score te openen: Jan Geert schoot de bal langs de muur in het doel en zo stond Mulier verdiend op een 1-0 voorsprong. Na het doelpunt moest Bartele het veld verlaten vanwege een blessure en kwam Hidde het veld in. Mulier verloor langzaamaan de controle over de wedstrijd en wist de tweede bal niet meer te veroveren. Arum werd steeds dreigender en ook zij begonnen hoger druk te zetten. Mulier probeerde hier wel onderuit te voetballen, maar dit slaagde niet altijd. Toch had Mulier op een 0-2 voorsprong kunnen staan, ware het niet dat de keeper uitstekend redde op een schot van Folmer. Uiteindelijk werd het voor rust toch nog 1-1. Uit een aanval van Arum redde Sander nog goed, maar in de rebound blokte Max de spits van Arum. Volgens de scheidsrechter was dit een penalty en deze wist de spits van Arum te benutten. Daarna gebeurde er niet veel meer en werd het spel bij beide ploegen niet beter, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de rust begon Mulier slecht aan de tweede helft en Arum wist veel duels te winnen. Mulier kwam er niet meer aan te pas en kon de bal voorin ook moeilijk vast houden. In de 57e minuut kwam Arum dan ook verdiend op voorsprong door een vrije trap bij de tweede paal in te koppen. Daarna bleef Arum de bovenliggende partij en in de 65e minuut werd het zelfs 1-3 voor Arum doordat de rechtermiddenvelder de bal na een aanval over rechts wist binnen te schieten. René stuurde Thomas en Jorn het veld in voor Mart en Siebe Jan en probeerde het tij nog te keren. Mulier begon echter niet veel beter te spelen, maar kwam wel weer terug in de wedstrijd doordat Jan Geert vanaf randje zestien de bal achter de doelman wist te schieten. Het geloof leek terug, ware het niet dat Arum vanaf de aftrap meteen weer wist te scoren. De middenvelder van Arum ontving de bal op 40 meter van het doel van Mulier maar kreeg alle ruimte om door te lopen naar het doel en schoot de bal hard binnen vanaf de zestien meter. Zo was het verschil in goals weer teruggebracht naar twee. Dit gebeurde allemaal in de 73e minuut, dus er was nog tijd om gelijk te maken. Mulier ging alles op alles spelen en drukte Arum ver terug op eigen helft. Pas in de laatste minuten werd Mulier echt gevaarlijk en dat leverde ook de doelpunten op. Sjerp Jan schoot 2x achter elkaar op de lat. De eerste rebound leverde nog niks op, maar de tweede rebound werd binnen geschoten door Thomas, die precies op de juiste plek stond. Daarna zette Mulier aan voor de gelijkmaker en deze viel in de absolute blessuretijd. Jan Geert nam een indraaiende vrije trap en omdat deze door niemand werd aangeraakt viel de bal zomaar in het doel. Zo wist Mulier dus toch nog een punt over te houden aan het treffen met Arum.

Al met al was het spel niet al te best, maar leverde strijd en hard werken toch nog een punt op. Mulier kan tevreden terug kijken op de gespeelde bekerwedstrijden en volgende week met vertrouwen starten aan de competitie. SSS’68 uit Marsum is de eerste tegenstander die op bezoekt komt in Witmarsum om half 3. Tot volgende week!