Mulier heeft de eerste drie punten binnen!

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd voor Mulier op het programma. V en V’68 uit Garyp kwam op bezoek op sportcomplex it Fliet. Marrum nam de eerste thuiswedstrijd de punten mee naar huis, maar ditmaal bleven de punten in Witmarsum. De eerste drie punten zijn binnen! 

Selectie: Melis Bergsma, Arjen van Popta, Mart van der Molen, Hidde Hiemstra, Sjerp Jan Heeres, Jesse van der Molen, Johan van Abbema, Marc Burger, Siebe Jan Otten, Arjen Visser, Ivo Haitsma, Joey Leeuwen, Folkert van der Wei en Jan Piebenga. 

Mulier straalde vanaf de eerste minuut uit deze wedstrijd te willen winnen. Er werd met veel passie gespeeld en er werd vooral veel strijd geleverd. Na een wat onrustig begin nam Mulier langzaam de controle over de wedstrijd. Echt grote kansen leverde dit eerst niet op. Arjen Visser was met een kopbal nog dichtbij de voorsprong, maar hij kopte de bal voorlangs. Af en toe wist Mulier er goed door te komen maar vaak werd de vlag (onterecht?) omhoog gestoken door de assistent scheidsrechter. Het duurde niet lang of Arjen kreeg opnieuw een kans, maar ditmaal schoot hij de volley van dichtbij hoog over de goal. Een schot vanaf de zestien meter van Marc Burger vloog ook over de goal heen. Aan de andere kant had V en V’68 een enorme kans op de voorsprong, maar de spits wist na een fout achterin bij Mulier Melis 1 op 1 niet te passeren. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee. 

In de tweede helft wilde Mulier het overwicht ook laten zien in de score. Het werd echter iets moeilijker gemaakt, omdat ook V en V’68 met meer druk naar voren ging spelen. V en V’68 kon dan ook twee keer kort achter elkaar alleen op de goal af, maar er werd ook twee keer goed ingegrepen door de verdediging van Mulier. Niet veel later kreeg ook Mulier een kans na een goede aanval, maar Ivo schoot de bal hard voorlangs. Toch kreeg V en V’68 een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen: er werd een penalty gegeven voor een vermeende handsbal. De spits, die de hele wedstrijd al aan het zoeken was naar een penalty, ging achter de bal staan maar schoot de bal over het vangnet heen richting Arum. De misser kwam V en V’68 duur te staan, want de bal lag enkele minuten later wel in de goal aan de andere kant van het veld. Eerst werd er nog een kans gemist omdat de voorzet van Johan van Abbema net te hoog was voor Arjen Visser. Later werd een goal van Ivo Haitsma nog afgekeurd (de scheidsrechter floot voor een vrije trap, maar wachtte het voordeel niet af) maar uiteindelijk lag de bal er dan toch in: een corner van Jesse van der Molen werd hard en zuiver in de goal gekopt door Arjen Visser. Een verdiende en terechte voorsprong voor Mulier. V en V’68 ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Mulier verdedigde met man en macht de voorsprong. Melis moest ook nog een aantal keer in actie komen, maar wist alle ballen feilloos uit zijn goal te houden. En zo waren de eerste drie punten van het seizoen binnen! 

Mulier wil deze lijn natuurlijk door trekken. Volgende week staat de wedstrijd tegen Makkum op het programma en er is niks mooier dan een derby te winnen. De eerste thuisoverwinning is een feit en volgende week gaan we dan ook vol voor de eerste uitoverwinning. Tot volgende week!  

9 oktober 2017 svmulier Mulier 1 No Comments