Mulier doet zichzelf (opnieuw) te kort

Het gezegde over de gifbeker en dat je die helemaal leeg moet drinken, klopt als een bus. Echter is het in het geval van Mulier geen beker, maar een hele grote giertank. Normaal gesproken voetbal je nu nog om de periodes, titels of degradatie, maar als je 11e staat in de 5e klasse speel je helemaal nergens meer om. Iedere wedstrijd is er voor Mulier eentje voor de statistieken, maar dat wil niet zeggen dat er geen gemotiveerde spelers op het veld staan. Integendeel…

Als je onderaan staat, maar bij vlagen goed speelt, worden tegenstanders vaak verrast maar ligt dat uiteraard niet aan Mulier. Dat zij het uiteindelijk lastig blijken te hebben met het nietige Mulier komt dan ook vaak door het eigen slechte spel en niet door het opportunistische spel van Mulier (aldus de verslagen van menig club). Complimenten worden uitgedeeld in bestuurskamers en langs de lijn, maar punten worden er niet gepakt en dus blijf je het lelijke eendje van de 5e klasse. Echter wel een eend met een mega borst vooruit, want die kant gaan we vanzelf weer op; vooruit!!

Gister was misschien wel dé wedstrijd die symbool staat voor het gehele seizoen. Uit tegen FVC voetbal je tegen een ploeg waarvan je thuis met 8-1 verloren hebt. Noem dat een off-day (niet de enige off-day trouwens dit seizoen). Het zou een zware dobber worden, maar vorige week tegen Arum werd er met name de eerste helft prima gespeeld en dus is er enig vertrouwen. Ook omdat uit tegen Heerenveen (te vergelijken met FVC) prima werd gespeeld en een gelijkspel meer dan verdiend was geweest. Dus hup, in de auto op weg naar Leeuwarden met een flink uitgedunde selectie (blessures etc.), maar vol goede moed.

Aangekomen op sportpark Wiarda beginnen we vol passie en strijd aan de wedstrijd. Het is uiteraard lastig tegen een hoger geklasseerd team, maar dat wil niet zeggen dat Mulier geen kans maakt. Vol bravoure wordt geprobeerd het de Leeuwarders zo lastig mogelijk te maken; én dat lukt. FVC heeft meer de bal, maar tot hele grote kansen leidt dit niet. Mulier kan er een aantal keer gevaarlijk uit komen, maar het ontbreekt vaak aan een goede eindpass. Halverwege de eerste helft beginnen de spelers van FVC te mopperen en dan weet je; hier valt wat te halen. Ruststand 0-0!

Tweede helft zelfde spelbeeld, alleen is Mulier in de uitbraak nu wél een aantal keer gevaarlijk. Sander valt in en speelt als keeper in de spits een puike pot en ook Jelmer de Vries (JO17) valt prima in. Een uitbraak van Mulier (2 tegen 1) wordt uiteindelijk slecht uitgespeeld, maar later is Hidde weggestuurd en hij heeft dé kans op de 0-1. Hij schiet echter in het zijnet en daardoor wordt de grootste kans van de wedstrijd niet benut..

Afin, FVC heeft de tweede helft een aantal keer geschoten en Keimpe had wat te doen, maar 100% kansen zijn het niet geweest. U vraagt zich dan natuurlijk af; hoe kun je dan verliezen? Hier het antwoord; in de allerlaatste minuut van de wedstrijd stapt een Mulier speler zeer ongelukkig op de bal in de eigen zestien. Hierdoor wordt de bal niet weggewerkt en beland deze voor de voeten van de FVC speler, die hem teruglegt waarna het van een meter of 7 makkelijk binnen schuiven is…

Conclusie van dit verhaal; opnieuw bij vlagen prima gespeeld, gemotiveerd tot op het bot om er iets van te maken, kansen gekregen om te winnen maar niet gescoord en uiteindelijk heel jammerlijk verloren. Dit staat symbool voor het seizoen.

Er staan nog vier wedstrijden op het programma; thuis tegen Udiros en Woudsend, uit tegen Irnsum en Hielpen. We spelen nog voor de trots en het kistje bier in de kantine. U zult waarschijnlijk tijdens wedstrijden hetzelfde gaan zien als tegen FVC. Ik hoop echter van harte dat het lukt om in deze wedstrijden wél een aantal punten te pakken. Het wordt namelijk tijd en het is verdiend. Ik zou dan ook zeggen; kom eens langs en kijk een wedstrijd, want voor een nummer 11 in de 5e klasse is het zo slecht nog niet. Wat ik daar nog aan toe wil voegen; Mulier komt er wel bovenop, want er bloeit en beweegt van alles. Nog een goede zondag.