Mulier boekt zwaarbevochten overwinning in Marssum

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd op het programma tegen SSS’68 uit Marssum. Vorig seizoen wist Mulier nipt te winnen met 0-1 in een wedstrijd die vooral bepaald werd door een loeiharde wind. Deze editie kenmerkte zich vooral door glij partijen, slecht voetbal en worstelpartijen op een glad en hobbelig veld. Alle ingrediënten voor een potje Kelderklasse voetbal waren dus aanwezig!

Selectie: Keimpe, Arjen, Chris, Thijs, Albert, Folmer, Sjerp Jan, Jesse, Jan Geert, Marc, Siebe Jan, Jorn, Mart en Hidde.

Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat van goed voetbal vandaag geen sprake zou zijn. Mulier probeerde in de beginfase nog wel van achteruit op te bouwen, maar is daar na een kleine 10 minuten maar mee gestopt. Het was te risicovol om dit te doen, ook omdat SSS’68 hoog druk zette. Mulier liep in de beginfase wat te zoeken naar de juiste speelstijl en had daarom veel moeite om de bal in bezit te houden. Dit leidde ook tot een doelpunt van SSS’68: balverlies op het middenveld van Mulier, spits inspelen en via via lag de bal achter Keimpe. Het doelpunt van SSS’68 bleek echter een wake-up call te zijn voor Mulier. De mouwen werd opgestroopt en er kwam meer strijd in het spel. Het spel verplaatste zich meer naar de helft van SSS’68 en er kwam meer druk te staan op de verdediging van SSS. Een demarrage van Arjen aan de rechterkant werd gestopt door de verdediger van SSS, maar deze gebruikte teveel zijn handen en hierdoor kon Arjen niet tot een goed schot komen. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf Mulier een penalty, die benut werd door Jan Geert. Daarna drukte Mulier door en vier minuten later stond de voorsprong op het scorebord. Siebe Jan werd vrijgespeeld op randje zestien en besloot maar eens uit te halen. Dat Jesse en Jan Geert vrij naast hem liepen deerde hem niet, maar hij raakte de bal niet echt lekker en zo kwam de bal toch nog bij Jan Geert die de bal simpel binnen kon tikken in het lege doel. Jan Geert had twee minuten later ook z’n 3e treffer kunnen maken, ware het niet dat hij vanaf randje zestien de bal in vrijstaande positie hoog over schoot. Mulier bleef daarna de bovenliggende partij en dreigend, maar tot hele grote kansen leidde dit niet meer. Tijd voor een bakje thee.

Na de rust nam SSS’68 wat meer risico en begonnen ze opportunistischer te spelen met de lange bal naar voren. Het leverde een paar keer wat hachelijke situaties op bij Keimpe, maar gelukkig hadden de spitsen van SSS’68 het vizier niet op scherp staan en verdwenen de ballen naast en over. Mulier had de voorsprong daarentegen flink kunnen uitbreiden, maar kansrijke aanvallen werden steeds beëindigd met een slechte eindpass. Rond de 75e minuut had Hidde wel de 1-3 op de schoen, maar vanaf 5 meter wist hij de bal (met behulp van een klassiek polletje) over het doel te krijgen. Niet veel later leek de beslissing te vallen toen Jesse de 1-3 maakte na een goede pass van Marc, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Zo bleef het tot de laatste minuut spannend, maar wist Mulier uiteindelijk toch de 1-2 voorsprong vast te houden en zo met drie punten terug te keren naar Witmarsum.

Na de wedstrijd stond nog een teamuitje op de planning in Leeuwarden. Dit keer geen uit de hand gelopen vreet festijn maar een prima sfeer met Hofstra en Otten op de praatstoel. Voor meer details over het uitje verwijs ik u dan ook door naar hun. Volgende week komt koploper Frisia op bezoek en Mulier wil ontzettend graag stunten tegen de nog ongeslagen titelfavoriet om zo ook zelf bovenin mee te blijven draaien. Aanvang is 14.30 uur, tot volgende week!